“Είμαστε στο πλευρό του Πατριαρχείου”

Στην τελετή αποκατάστασης και παράδοσης του Ιερού Κουβουκλίου του Πανάγιου Τάφου στην Ιερουσαλήμ βρέθηκε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Αμέσως μετά η κ. Γεννηματά έκανε την ακόλουθη δήλωση: “Με βαθιά κατάνυξη και συγκίνηση είμαστε σήμερα εδώ σε μία ιστορική στιγμή. Το Ιερό Κουβούκλιο του Παναγίου Τάφου αποκαταστάθηκε και το έργο έφεραν σε πέρας έλληνες επιστήμονες και είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για αυτό, γιατί για εμάς δεν πρόκειται απλά για ένα ακόμα τεχνικό έργο αλλά για ένα μνημείο ζωής όπως είπε ο ίδιος ο Πατριάρχης. Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων είναι ένας θεματοφύλακας των προσκυνημάτων του Χριστιανισμού. Θερμά συγχαρητήρια  σε όσους συνέβαλαν στην ολοκλήρωση αυτού του σημαντικού έργου, είμαστε πάντα στο πλάι του Πατριαρχείου”.

Χθες η κ. Γεννηματά συναντήθηκε με τον Μακαριότατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο. Η Φώφη Γεννηματά εξέφρασε στον Πατριάρχη Θεόφιλο την αμέριστη συμπαράσταση της για την ολοκλήρωση του έργου. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μετέβη νωρίτερα  στο Ναό της Γέννησης στη Βηθλεέμ και στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα, όπου και επισκέφτηκε τον Πανάγιο Τάφο και  ενημερώθηκε για τις εργασίες από την καθηγήτρια του Πολυτεχνείου, Αντωνία Μοροπούλου.

Διμέτωπη επίθεση

Δεν σταματούν να «πετροβολούν» την κυβέρνηση στην Χαριλάου Τρικούπη, καθώς οι αφορμές τους δίνονται αφειδώς. Την ίδια ώρα όμως, δεν θα άφηναν αναπάντητη και την επανεμφάνιση του Κώστα Καραμανλή για να υπερασπιστεί την …υπόθεση Βατοπεδίου.

«Το ΠΑΣΟΚ σέβεται τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης», λένε στην Χαριλάου Τρικούπη, θυμίζοντας όμως με νόημα ότι στην εν λόγω υπόθεση η εμπλοκή των πολιτικών προσώπων δεν κρίθηκε ποτέ, λόγω του βεβιασμένου κλεισίματος της Βουλής και της προκήρυξης των έκτακτων εκλογών του 2009. Ταυτόχρονα, «το μπαράζ εξεταστικών για όλους τις χρονικές περιόδους πλην αυτής του Κώστα Καραμανλή, επιβεβαιώνει ότι η δεξιά φιλική εταιρεία δεν είναι τόσο μυστική», λένε. Διότι μπορεί να χαριτολογούν με ειρωνική διάθεση, όταν λένε ότι λύθηκε η απορία εκατομμυρίων Ελλήνων και πως ναι, «ο Κώστας Καραμανλής μιλάει», δεν αστειεύονται όμως καθόλου, όταν επισημαίνουν πως δεν μιλά για τον διπλασιασμό των χρεών και το έλλειμμα 35 δισ. ευρώ, αλλά για το …Βατοπέδι.

Την ίδια ώρα, στο ΠΑΣΟΚ επιτίθενται στην κυβέρνηση, βάζοντας παράλληλα τέλος στα σενάρια συγκυβέρνησης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Με αυτόν τον ΣΥΡΙΖΑ, που αποτελείται στη συντριπτική του πλειονότητα στη σημερινή κυβερνητική του εκδοχή από ιδεολήπτες, καιροσκόπους, θεσιθήρες δεν μας συνδέει απολύτως τίποτα», υποστηρίζει σε άρθρο του ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Στέφανος Ξεκαλάκης. Αντίθετα, δηλώνει ότι επιδιώκουν τη συμμαχία με τους προοδευτικούς πολίτες που ξεγελάστηκαν από τις προεκλογικές εξαγγελίες του κυρίου Τσίπρα, πίστεψαν ανιδιοτελώς ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να δώσει λύσεις στα κοινωνικά και οικονομικά τους αδιέξοδα και σήμερα, όντας προδομένοι, αισθάνονται πολιτικά άστεγοι, καθώς και με τους εγκλωβισμένους ανθρώπους της ανανεωτικής Αριστεράς που «βλέπουν αποσβολωμένοι το συνειδητό σφιχταγκάλιασμα με τους ΑΝ.ΕΛ. και τα όνειρα και τους αγώνες μιας ζωής να γκρεμίζονται από την απολυταρχική αντίληψη που επικρατεί στους κυβερνώντες και την έλλειψη σεβασμού στους θεσμούς».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα