«Είναι θέμα συμφερόντων και συσχετισμών»

Για ύπαρξη συμφερόντων και συσχετισμών στο πρωτάθλημα μίλησε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναιτωλικός, Φώτης Κωστούλας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τοπική εφημερίδα «Αγρίνιο Σπορ».

Ο παράγοντες του αγρινιώτικου συλλόγου, ο οποίος είναι πιθανόν να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της Λίγκας, τόνισε ιδιαίτερα το γεγονός ότι ο Παναιτωλικός δεν είναι πουθενά «ενταγμένος», ενώ μίλησε για μία γενικότερη προσπάθεια που χρειάζεται, ώστε να αλλάξει η νοοτροπία στην διαιτησία και στην ΕΠΟ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
«Σημασία έχει ότι εμείς πιάσαμε το στόχο της παραμονής, κάτι που δεν πετύχαμε την προηγούμενη φορά που ήμασταν στη Super League για διάφορους λόγους. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι και είναι πολύ ευχάριστο που βρεθήκαμε στην καλύτερη θέση στην ιστορία του Παναιτωλικού. Καλό είναι να βάζουμε τέτοια έπαθλα. Τόσο εύκολη η παραμονή δεν ήταν. Στο τελευταίο ματς για ένα βαθμό θα ήμασταν κι εμείς μέσα στις ομάδες που θα έπαιζαν στα σενάρια παραμονής. Είμαστε σε καλό δρόμο, είναι στα θετικά στους βαθμούς και στην ψυχολογία ότι κερδίσαμε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό και δε χάσαμε από τον Ολυμπιακό. Αυτό ήταν που μας κράτησε. Ξέρουμε όλοι ότι στα τελευταία παιχνίδια γίνονται κάποιες μαϊμουδιές. Στόχος μας ήταν να μη χρειαζόμαστε πάνω από 5-6 βαθμούς μετά την ολοκλήρωση της 24ης ή της 25ης αγωνιστικής. Γιατί ξέραμε ότι μετά θα δυσκολευόμασταν πολύ. Καλό είναι να μιλάμε για την 6η θέση θεωρητικά και μπήκε σα στόχος, αλλά ξέρουμε ότι εκεί κάποιες ομάδες παίζουν την παραμονή τους και όχι μόνο μέσα στο γήπεδο.

Δεν είναι θέμα Παναιτωλικού και Φώτη Κωστούλα μόνο. Είναι θέμα μεγάλων συμφερόντων και συσχετισμών. Σε αυτά τα θέματα πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα από ψηλά και σε πολλά επίπεδα, για να μπορέσουμε να κάνουμε κάτι. Ο καθένας μπορεί να το κάνει με διαμαρτυρία, όπως κάναμε εμείς με τον Κάμπαξη και ξέρω ότι άγγιξαν πολλούς αυτά που είπαμε. Το ότι προσπαθούν να μας εντάξουν, όχι σε στρατόπεδα, αλλά σε συμφέροντα καλύτερα, αυτό δείχνει ότι εμείς δεν ανήκουμε κάπου. Εμείς είμαστε για τον Παναιτωλικό. Μόνο μέσα στον αγωνιστικό χώρο και για τα συμφέροντα του Παναιτωλικού. Δε συγκινούμαστε από τέτοια πράγματα, παρότι υπάρχουν υπερβολές. Δεν πάμε να αλλάξουμε αρχηγείο για να γίνονται τα ίδια. Θέλουμε να αλλάξουμε τη νοοτροπία της Διαιτησίας και της ΕΠΟ. Αυτά τα έχουν καταγγείλει κι άλλοι και όχι μόνο ο κύριος Βελλής. Και ο κύριος Κούγιας έχει πει ότι υπάρχουν μαρτυρίες για τη Βέροια. Αν τα κοιτάζει κάποιος ένα- ένα δε βγάζει συμπέρασμα και άκρη. Βλέπουμε ματς και συμπεριφορές διαιτητών. Αυτά πρέπει να αλλάξουμε.

Αγωνιστικά ο Άρης δεν τα κατάφερε. Είχε τα προβλήματα και άλλαξε πολλούς προπονητές. Ο Απόλλων στον πρώτο γύρο είχε μικρή συγκομιδή και αυτό ήταν αγωνιστικό θέμα. Το πάλεψαν στο δεύτερο γύρο με καλύτερη πορεία. Μπορεί να πει κανείς ότι εμείς πριν από δύο χρόνια είχαμε την αντίθετη πορεία. Με ένα πολύ καλό πρώτο γύρο, αλλά κακό δεύτερο γύρο. Έπαιξαν ρόλο και κάποια άλλα πράγματα και συνήθως βρίσκουν τον αδύναμο κρίκο.

Βοήθησαν όλοι για να κάνουμε καλύτερες μεταγραφές. Και ο Σίσιτς και ο Μπικέι. Και έφυγαν για πειθαρχικά παραπτώματα. Όμως βοήθησαν και ήταν αξιόλογοι παίκτες. Γίνονται οι επιλογές, μαζεύουμε τα στοιχεία και τους διαχειρίζεται ο προπονητής. Φέτος ήταν σε καλό βαθμό και στα τρία κομμάτια. Ήρθαν καλά παιδιά και σε χαρακτήρα και σαν παίκτες και είχαν ένα προπονητικό τιμ που τους έδεσε. Μας βγήκαν οι επιλογές. Μπορούσαν να έρθουν τρεις παίκτες και να βγουν λάθος επιλογές. Δεν είναι εύκολο το δέσιμο σε νέους παίκτες που έρχονται από διάφορα μέρη του πλανήτη. Οπότε παίζει ρόλο και η τύχη. Εκτιμώ πολλούς παίκτες και ειδικά όσους μας έχουν βοηθήσει τα τελευταία χρόνια. Και στάθηκαν δίπλα και στις δύσκολες στιγμές. Φυσικά αυτό δε σημαίνει ότι τους ξεχωρίζω από τους παίκτες που ήρθαν φέτος. Εμείς θέλουμε να τους κάνουμε ομάδα.

Έχουμε κάνει κρούσεις σε παίκτες που ήταν στην ομάδα. Με τον Ετζενγκέλε μιλήσαμε, αλλά υπάρχουν δυσκολίες στο να έρθει. Κρατάει επαφές και μιλάει με ανθρώπους εδώ. Έχει τον Παναιτωλικό στην καρδιά του. Αλλά μάλλον δε θα καταφέρει να έρθει. Είχε πει όμως ότι θέλει αν επιστρέψει στην Ελλάδα να έρθει σε εμάς. Με το Θεοδωρίδη είχαμε επαφές και μόλις μου είπε ότι σκέφτεται να επιστρέψει του απάντησα να έρθει από το Αγρίνιο για να συζητήσουμε. Ήθελε να έρθει. Και μου είπε να κάνουμε διετές συμβόλαιο, γιατί ήθελε να τελειώσει στον Παναιτωλικό. Δεν ξέρω τι σενάρια είναι αυτά με ομάδα της Κίνας. Ο Θεοδωρίδης δεν έχει μάνατζερ. Εν λευκώ υπογράφει με εμάς. Εμάς δε μας έχει ενοχλήσει κανένας.

Το θέμα του Γκάλο δεν είναι απλό. Η ομάδα του θέλει να τον πουλήσει και το τίμημα είναι μεγάλο. Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι δεν πάμε σε αυτά τα ποσά. Αν θέλουν να τον αφήσουν με δανεισμό, υπάρχει περίπτωση. Το θέμα είναι τι θέλει και ο Γκάλο. Γιατί κοιτάζει την καριέρα του και αν έρθει μια πρόταση που θεωρεί ότι θα ανέβει το κασέ του δε μπορούμε να κάνουμε κάτι. Η Μπράγκα αποφασίζει εντός των ημερών. Τους είπαμε ότι δε μπορούμε να περιμένουμε μεγάλο διάστημα. Αυτό που έχουμε σα δεδομένο είναι ότι δε θα τον πάρουν πίσω. Κι εμείς πρέπει να ξέρουμε τι θα γίνει. Έχουμε τον καιρό και προχωράμε το σχεδιασμό. Μπορεί και να μείνει, αλλά αν προκύψει θέμα θα δούμε τι θα κάνουμε. Εμείς έχουμε πει ότι δε μπορούμε να δώσουμε τα χρήματα που ζητάει η Μπράγκα και συζητάμε ή την περίπτωση δανεισμού ή μια χαμηλότερη προσφορά.

Τίποτα δεν είναι δεδομένο, ούτε και η παραμονή του Μάκη Χάβου. Ούτε ότι εγώ θα είμαι εδώ αύριο. Δεν υπάρχει κάτι δεδομένο σε μια επιχείρηση που κινείται συνεχώς. Μπορεί εγώ να φύγω αύριο και να αλλάξουν πολλά. Πριν υπογράψουμε συμβόλαιο δεν είναι τίποτα δεδομένο. Είναι θέμα ημερών. Ακόμα κι αν είναι κάτι τυπικό. Δε σταματάει ποτέ ο σχεδιασμός. Βλέπεις τι χρειάζεσαι. Ο Μάκης Μπελεβώνης κάνει ταξίδια, γεγονός για το οποίο έχει κατηγορηθεί, βλέπει παίκτες και αυτό έκανε και πριν από μερικές ημέρες. Έχουμε ανθρώπους που τρέχουν και σε όλη την Ελλάδα.

Δεν έχουμε προγραμματίσει αλλαγές στη διοίκηση. Έχουμε πολύ καλές σχέσεις και δεν υπάρχει λόγος. Φυσικά αν βρεθεί ένας άνθρωπος που μπορεί να βοηθήσει το βλέπουμε. Αλλά για την ώρα δεν έχει σχεδιαστεί κάτι τέτοιο.

Η διακύμανση ήταν μικρή ανάμεσα στα παιχνίδια. Η οικονομική κρίση και διάφορα προβλήματα δεν επέτρεψαν στον κόσμο να έρθει. Ίσως παίζει ρόλο και η αντίληψη ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι καθαρό. Εμείς έχουμε φτιάξει τις τιμές στα διαρκείας και στα απλά εισιτήρια της νέας χρονιάς και θα τα δώσουμε τις επόμενες μέρες στη δημοσιότητα. Είναι αρκετά μειωμένα. Πιστεύω ότι το γεγονός αυτό θα βοηθήσει περισσότερο κόσμο να έρθει στο γήπεδο.

Είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας όλα αυτά με τον Μπακάκη. Δεν υπήρχε συμφωνία με τον Ολυμπιακό. Μόνο ένα τηλεφώνημα πριν από τρεις εβδομάδες και τίποτα άλλο. Δε δημιουργούνται έτσι οι σχέσεις των ομάδων. Είναι αστειότητες. Αυτά βοηθάνε τους κουτσομπόληδες. Πρέπει να κρατηθεί ένα επίπεδο. Σύμφωνα με αυτή τη λογική αν ο Μπακάκης πήγαινε στον Ολυμπιακό θα είχαμε εξασφαλίσει το 60 – 40 υπέρ μας; Είναι φαντασία και δεν ξέρω αν γίνεται για νταβαντούρι ή είναι κακόβουλα σχόλια. Αν ο καθένας λέει μια ανοησία και κάποιοι την αναπαράγουν τι να κάνουμε; Την πρώτη επαφή για το Μπακάκη μπορώ να σας πω ότι δεν την είχαμε με τον Ολυμπιακό.

Η σχέση μου με τους φιλάθλους είναι πολύ καλή. Θετικό το κλίμα και ευχαριστημένος ο κόσμος από την πορεία της ομάδας και από τον τρόπο που διαχειριζόμαστε τα θέματα της ομάδας. Υπάρχουν και άνθρωποι που έχουν αντίθετη άποψη και η κριτική που βοηθάει είναι επιθυμητή. Το καλύτερο είναι να έρθει κάποιος και να μας πει τη γνώμη του και να μας πείσει για αυτή. Δεν είμαστε φωστήρες. Μπορεί να παρθούν αποφάσεις που θα φέρουν την αντίθεση. Θα θέλαμε να δημιουργηθεί μία νέα γενιά φιλάθλων. Κάνουμε κινήσεις και γι’ αυτό. Βέβαια και τα νέα παιδιά χαίρονται με τις επιτυχίες. Όπως γίνεται και στο γήπεδο βέβαια. Μετά από μια επιτυχία υπάρχει περισσότερος κόσμος. Δεν είναι εύκολο όπως με τις μεγάλες ομάδες. Υπήρχαν πέρσι κάποια παιδιά της Ακαδημίας και ένα από αυτά ρώτησε ένα άλλο γιατί είναι με τον Ολυμπιακό και του απάντησε γιατί θα πάρει πρωτάθλημα, ενώ ο Παναιτωλικός είναι στη Β΄. Θέλουμε τα παιδιά να αγαπήσουν την ομάδα της πόλης και να δεθούν συναισθηματικά με την ομάδα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα