«Είστε οικονομικοί εκτελεστές που τσακίζετε εργαζόμενους»

Σκληρό ροκ από τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, ο οποίος από το βήμα της Ολομέλειας κατακεραύνωσε την κυβέρνηση.

«Είστε οικονομικοί εκτελεστές που τσακίζετε εργαζόμενους για το συμφέρον των μεγάλων. Αυτό κάνετε και με τα οικογενειακά επιδόματα των τρίτεκνων και πολύτεκνων. Βάζετε στο στόχαστρο και τα επιδόματα αναπήρων. Γίνεστε ψυχροί εκτελεστές των λαϊκών στρωμάτων και γι αυτό θα λογοδοτήσετε» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσούμπας για να απευθυνθεί προσωπικά στον πρωθυπουργό λέγοντας:

«Ο κ. Τσίπρας προσπάθησε να πείσει τον λαό και τους ευκολόπιστους δικούς σας πως οι αλλαγές θα ωφελήσουν την χώρα. Έχετε το θράσος να μιλάτε για το δίκιο που το κάνετε πράξη. Όσο και αν προσπαθείτε η πραγματικότητα είναι αδυσώπητη. Μόνοι σας παραδέχεστε ότι λερώνετε τα χέρια σας για να μείνετε στην καρέκλα. Αυτό τον “Θεό” προσκυνάτε, την καρέκλα». Αναφορικά με τις προωθούμενες διατάξεις για την απεργία, υπογράμμισε πως θέτουν σε εφαρμογή το «ξήλωμα του δικαιώματος της απεργίας. Αυτό που σας ενδιαφέρει είναι πως θα βάλετε εμπόδια» ενώ για τους πλειστηριασμούς σημείωσε «Χορεύετε πάνω από την δυστυχία όσων χάνουν τα σπίτια τους και κομπάζετε για τα κέρδη όσων βγάζουν τα σπίτια στο σφυρί. Η πολιτική σας έχει χάσει το λαϊκό έρεισμα γι αυτό και προχωράτε σε πλειστηριασμούς στα μουλωχτά».

«Έχετε μεγάλη πολιτική θρασύτητα»

«Χρειάζεται μεγάλη πολιτική θρασύτητα να κλιμακώνετε από την μια την επίθεση στην κοινωνία και να υποστηρίζεται από την άλλη ότι μεροληπτείτε υπερ των φτωχών» είπε ξεκινώντας την τοποθέτησή του ο γ.γ. του Κομμουνιστικού Κόμματος για να επισημάνει:

«Κανείς δεν μπορεί να εξαπατά πάρα πολλούς για πολύ καιρό. Νομίζετε ότι ο λαός δεν θα μάθει την αλήθεια; Ποιος πληρώνει για τα μεγάλα πλεονάσματα που εσείς υπογράψατε; Δεν θα μάθει για το συνεχόμενο πλεόνασμα μέχρι το 2060 και τα νέα μέτρα που έρχονται 2019 – 2020 και αυτά αν όλα πάνε καλά. Αν αλλάξει η κατάσταση τα μέτρα θα είναι ακόμα πιο επώδυνα. Κομπάζετε για την υπερ απόδοση των μέτρων και ότι πετύχατε υψηλότερα πλεονάσματα.

Όμως τα πετύχατε στύβοντας τους εργαζόμενους μισθωτούς αγρότες με απανωτούς φόρους και ασφαλιστικές εισφορές. Φέρνετε νέο τσεκούρι στις συντάξεις. Όταν θα δείτε να μειώνεται το προσδόκιμο επιβίωσης να ξέρετε ότι γι αυτό ευθύνεται η πολιτική σας».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα