ΕΑΥΘ: «Να αποσυρθεί η αστυνομία από τα γήπεδα!

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή τα ντροπιαστικά επεισόδια στον τελικό του Βόλου και ζητά/προτείνει να σταματήσει η αστυνόμευση στα ελληνικά γήπεδα:

«Τα επεισόδια στο γήπεδο του Βόλου, στα πλαίσια της διεξαγωγής του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας, αποδεικνύουν όσο δεν υπάρχει αθλητική παιδεία οι πόλεις θα μετατρέπονται σε πεδία μάχης. Οι φίλαθλοι εντός κι εκτός του γηπέδου με κροτίδες, φωτοβολίδες και μολότοφ προκάλεσαν δεκάδες τραυματισμούς, ενώ δε δίστασαν να επιτεθούν κατά των αστυνομικών με αντικείμενα, ακόμα και με τούβλα που οι υπεύθυνοι του γηπέδου ξέχασαν να μαζέψουν.

Η διοργανώτρια αρχή απούσα, η πολιτεία αδιάφορη και η ελληνική αστυνομία στο κέντρο του κυκλώνα, αντιμέτωπη για ακόμα μια φορά με την ντροπιαστική συμπεριφορά των ανθρώπων που δηλώνουν “φίλαθλοι”.

Πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι να κατανοήσουν ότι όσο οι αθλητικοί αγώνες διεξάγονται με τη βοήθεια της αστυνομίας και του ΕΚΑΒ, δεν πρόκειται να σταματήσουν οι εικόνες ντροπής και ο διεθνής διασυρμός της χώρας μας.

Πλέον δεν δεχόμαστε να είμαστε διαχειριστές βανδαλισμών και βίαιων συμπεριφορών από άτομα τα οποία με το περίβλημα των φιλάθλων, δρουν διαμετρικά αντίθετα από το αθλητικό ιδεώδες και προκαλούν αναταραχές και τραυματισμούς.

Η μόνο ευθύνη που επιρρίπτουμε στη φυσική Ηγεσία μας είναι ότι ενώ αρχικά αρνήθηκε να αναλάβει μια αθλητική διοργάνωση χωρίς να υπάρχουν τα εχέγγυα για την ασφαλή διεξαγωγή της, τελικά υπέκυψε στις πιέσεις δίνοντας το άλλοθι σε όλους τους υπαίτιους να υποδεικνύουν την αστυνομία ως συνυπεύθυνη για όσα συνέβησαν.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης καλεί την Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας να πάρει τη γενναία απόφαση και να αποσύρει τις αστυνομικές δυνάμεις από όλες τις αθλητικές εκδηλώσεις έως ότου παρθούν οι πολιτικές αποφάσεις που θα εξαλείψουν το φαινόμενο της αθλητικής βίας. Φτάνει πια να μετράμε τραυματίες και νεκρούς λόγω των μπαχαλάκηδων και των αδρανών πολιτικών. Η αδιαφορία τους είναι συνενοχή!

Ευχόμαστε περαστικά στους τραυματίες συναδέλφους μας και συγχαρητήρια διότι ήταν οι μόνοι που στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων.

Πράγματι ο τελικός κυπέλλου “έγραψε ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο” όπως υποσχέθηκαν οι διοργανωτές. Μόνο που ήταν δυσφημιστική και απαράδεκτη».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα