Εβδομάδα απεργιών – Ξανά στους δρόμους οι εργαζόμενοι για το ασφαλιστικό

Εβδομάδα νέων απεργιακών κινητοποιήσεων είναι αυτή που ξεκίνησε αφού εργατικά συνδικάτα, επιστημονικοί φορείς, ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότεςθα βγουν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για το νέο ασφαλιστικό έκτρωμα που προωθεί η κυβέρνηση.

Με 24ωρη απεργία την Πέμπτη 7 Απριλίου συνεχίζει η ΑΔΕΔΥ τις αντιδράσεις της ενάντια στην προωθούμενη ασφαλιστική μεταρρύθμιση ενώ την ίδια μέρα στις 11 το πρωί θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ έχουν αποφασίσει να οργανώσουν 48ωρη πανεργατική απεργία όταν θα κατατεθεί στη Βουλή το ασφαλιστικό νομοσχέδιο με το οποίο επέρχονται δραματικές περικοπές στις συντάξεις. Έως και την Παρασκευή 15 Απριλίου παρατείνεται η πανελλαδική αποχή των δικηγόρων με απόφαση της ολομέλειας των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων της χώρας.

Δυναμικές κινητοποιήσεις σχεδιάζουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι μηχανικοί και οι δημοσιογράφοι. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, μετά τις ενστάσεις των δανειστών, προχώρησε σε υπαναχωρήσεις από το αρχικό σχέδιο για το νέο Ασφαλιστικό.

Έτσι το υπουργείο Εργασίας προτείνει η εθνική σύνταξη των 384 ευρώ να δίνεται με τη συμπλήρωση 20 ετών ασφάλισης, ενώ το ποσό θα μειώνεται κατά 2% κάθε χρόνο πριν από τα 20 και έως τα 15 έτη ασφάλισης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα