ΕΒΖ: Ξανανοίγει το φθινόπωρο το εργοστάσιο ζάχαρης στην Ορεστιάδα

Την επαναλειτουργία το φθινόπωρο του εργοστασίου ζάχαρης στην Ορεστιάδα -εκτός από την αντίστοιχη μονάδα του Πλατεός– στο οποίο ανακοινώθηκε αρμοδίως ότι θα απασχοληθούν επιπλέον 100 εργαζόμενοι αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ).

Σε σχετικές δηλώσεις του ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, χαρακτήρισε ως πολύ «θετική εξέλιξη» την απόφαση αυτή της διοίκησης της ΕΒΖ, τονίζοντας παράλληλα ότι «η Ελλάδα για να βγει από την κρίση χρειάζεται όσο ποτέ και επειγόντως, να συγκεντρώσει όλες τις προσπάθειές της στην ανασυγκρότηση της παραγωγικής της βάσης, πράγμα που, πέραν των άλλων, απαιτεί ισχυρή ρευστότητα και με ευνοϊκούς όρους προς την οικονομία».

Οι «Θεσμοί» (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ), όμως, συνέχισε ο Παναγ. Λαφαζάνης, αυτό που κάνουν είναι «να στραγγαλίζουν την οικονομία, αποστερώντας εκβιαστικά την ίδια και τις τράπεζες από κάθε ίχνος ρευστότητας. Η καταδίκη αυτών των πρακτικών με ένα ισχυρό «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα, είναι η μόνη στάση που μπορεί να επιτρέψει να διεκδικήσει η Ελλάδα επιλογές και δρόμους αποτελεσματικής χρηματοδότησης της οικονομίας για την παραγωγική στήριξη και ανασυγκρότηση της πατρίδας μας».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα