Εγκαίνια ελληνικού περιπτέρου στην AUSA (ΦΩΤΟ)

Δια χειρός του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Βίτσα, έγιναν τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου στις 12.00 (τοπική ώρα) τα εγκαίνια στην Ουάσιγκτον του ελληνικού περιπτέρου στη διεθνή έκθεση αμυντικών συστημάτων AUSA 2017.

Ο ΑΝΥΕΘΑ στο χαιρετισμό που απηύθυνε ανέφερε:

«Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζω στο Ελληνικό Περίπτερο για την AUSA 2017, μια σημαντική διεθνή διοργάνωση στην οποία παρέχεται ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας. Εξίσου σημαντική είναι και η δυνατότητα που προσφέρεται στην αμυντική κοινότητα για συναντήσεις, δικτύωση, νέες συνεργασίας και ανταλλαγή ιδεών.

Ως Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, θα ήθελα να τονίσω ότι στηρίζουμε την εξωστρέφεια της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας και τις προσπάθειες της που είναι προσανατολισμένες στην παγκόσμια αγορά. Επιπλέον, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ενημερώσουμε τη διεθνή κοινότητα για τις εξαιρετικές δυνατότητες παραγωγής μεγάλης ποικιλίας προϊόντων που καλύπτουν τις υψηλότερες στρατιωτικές προδιαγραφές και τα υψηλότερα ποιοτικά πρότυπα. Την ίδια ώρα η Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία προσφέρει μια ελκυστική προοπτική για συνεργασία, συμπαραγωγή και μεταφορά υψηλής τεχνολογίας με βιομηχανίες από όλο τον κόσμο.

Το Ελληνικό Περίπτερο στην AUSA 2017 οργανώθηκε υπό την αιγίδα του Ελληνικού Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά. Η αυξημένη συμμετοχή των εγχώριων αμυντικών βιομηχανιών, επιβεβαιώνει τη μεγάλη ικανότητα και τη δυνατότητα ανάπτυξης αυτού του συγκεκριμένου τομέα της εθνικής βιομηχανικής και τεχνολογικής βάσης.

Ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας, ενός στρατηγικού τομέα που συνεισφέρει σημαντικά στην εθνική μας οικονομία, υποστηρίζει με συνέπεια μια μακροπρόθεσμη στρατηγική η οποία: αναπτύσσει δεξιότητες, προάγει την καινοτομία και αυξάνει την παραγωγικότητα, βελτιώνει τις δυνατότητες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, εξασφαλίζει τη διαφάνεια και τη νομιμότητα, δημιουργεί παραγωγικές συνεργασίες με συμμάχους και εταίρους, συνθέτει ισχυρούς δεσμούς μεταξύ της Άμυνας και της Βιομηχανίας, ενισχύει το όραμα της «Ασφάλειας Εφοδιασμού» στην Ευρώπη και στους συμμάχους μας.

Επιπλέον, με χαρά σας ενημερώνω ότι φέτος κάνουμε ένα νέο βήμα. Αύριο Τρίτη 10 Οκτωβρίου στις 5:30 μμ στην αίθουσα 150Α, με την ευκαιρία της ανακοίνωσης της δημιουργίας παραρτήματος της AUSA στην Ελλάδα, θα σας παρουσιάσουμε το Hellenic Industry networking event και σας καλούμε όλους να ακούσετε την πρόταση μας για να επενδύσετε στην Ελλάδα.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω και να συγχαρώ αυτούς που συμμετείχαν στην οργάνωση αυτής της επαγγελματικής συνάντησης. Εύχομαι στις ελληνικές εταιρίες κάθε επιτυχία στην προσπάθεια δημιουργίας εποικοδομητικών και επιτυχημένων συνεργασιών».

Το πρωί της Τρίτης, ο αναπληρωτής ΥΕΘΑ επισκεφθεί το Πεντάγωνο και το απόγευμα μίλησε  στο Hellenic Industry networking event που οργανώνεται στον χώρο της έκθεσης.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα