Εγκαινίασε σχολείο για φτωχά παιδιά

Η Κολομβιανή τραγουδίστρια Shakira εγκαινίασε ένα σχολείο για περίπου 2000 παιδιά φτωχών οικογενειών στην πόλη της Κολομβίας Καρταχένα δε Ίνδιας.

Συνοδευόμενη από τον γιο της Μιλάν, ηλικίας 1 έτους, η 37χρονη σταρ εγκαινίασε τη Δευτέρα το βράδυ το 6ο κατά σειρά σχολείο που έχει χρηματοδοτηθεί από το ίδρυμά της Pies Descalzos σε φτωχές περιοχές της πατρίδας της.

Το συγκρότημα έκτασης 7.700 τετραγωνικών μέτρων στη συνοικία Λόμας δελ Πάγιε περιλαμβάνει ένα νηπιαγωγείο, ένα δημοτικό σχολείο, ένα γυμνάσιο όπως επίσης μια βιβλιοθήκη, ένα εργαστήριο και εγκαταστάσεις επιστημών, αθλητικές εγκαταστάσεις και ένα πολιτιστικό κέντρο.

«Το να βλέπω αυτό το όνειρο να πραγματώνεται με γεμίζει χαρά, επειδή χρειάστηκε να καταβάλλουμε πολλή προσπάθεια αλλά τώρα αποτελεί μια πραγματικότητα», δήλωσε η Σακίρα. «Η εκπαίδευση είναι ο μόνος τρόπος να επιτύχουμε την ισότητα και να σπάσουμε τα δεσμά της φτώχειας», πρόσθεσε.

Το σχέδιο κόστισε 7,8 εκατομμύρια δολάρια και οι τοπικές αρχές χρηματοδότησαν την κατασκευή δρόμων πρόσβασης και άλλων υποδομών που δεν υπήρχαν στην περιοχή. Τα μαθήματα στο νέο σχολείο αναμένεται να ξεκινήσουν την προσεχή Δευτέρα.

Η τραγουδίστρια ίδρυσε το Pies Descalzos (Ξυπόλητα Πόδια) το 1997. Η φιλανθρωπική αυτή οργάνωση αυτή έχει χτίσει σχολεία στη Μπογοτά, τη γενέτειρα της Σακίρα Μπαρακίγια και το Κουίμπδο, όπως επίσης και στην Καρταχένα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα