“Εγκληματική δράση συγκεκριμένων παραγόντων η δίωξή μου”

Στο επίκεντρο βρέθηκε τις τελευταίες ημέρες ο Αλέξη Μητρόπουλος έπειτα από την ποινική δίωξη που του ασκήθηκε για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Ο πρώην βουλευτής μίλησε το βράδυ της Τρίτης στο Mega και την εκπομή “Ανατροπή” και προέβη σε καταγγελίες σχετικά με τη δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του κάνοντας λόγο για «εγκληματική δράση συγκεκριμένων παραγόντων» ενώ περιέγραψε και το ¨θερμό” επεισόδιο που είχε με τον Αλέκο Φλαμπουράρη. 

«Τα χρήματα αυτά για τα οποία με κατηγορούν ουδέποτε τα εισέπραξα. Τα χρήματα δεν κατατέθηκαν σε προσωπικό μου λογαριασμό. Επιστράφηκαν σε τρίτους και επαναπατρίστηκαν με τον νόμο Αλογοσκούφη. Είναι χρήματα που έχω δηλώσει στη φορολογική δήλωση του 2006» είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε:

“Το δικαστήριο με αθώωσε και είχε χαρακτηρίσει τα στοιχεία εκείνης της υπόθεσης χαλκευμένα. Υπάρχει εγκληματική δράση συγκεκριμένων παραγόντων. Βαφτίζουν τις νομικές μου υπηρεσίες παράνομη δραστηριότητα. Το ίδιο το χαρτί δέχεται ότι ήταν νόμιμες οι δικηγορικές υπηρεσίες μας. Τα χρήματα εισπράχτηκαν από κάποιους συνεργάτες της εταιρείας στο εξωτερικό και κυνήγησαν εμένα που ήμουν επικεφαλής της εταιρείας. Το διοικητικό εφετείο περιόρισε το πρόστιμο που μου έχει υποβληθεί.

Απαντώντας στην εάν αυτή η υπόθεση είναι στημένη ώστε να βρεθεί εκτός ψηφοδελτίων ο κ. Μητρόπουλος:

Τρεις ημέρες πριν κλείσει η Βουλή, ο Φλαμπουράρης με συνάντησε έξω από τη τουαλέτα στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και μου ζήτησε να μπω δεύτερος στο ψηφοδέλτιο της Αττικής ώστε την πρώτη θέση να πάρει ο Μπαλτάς. Του είπα πως αυτά δεν γίνονται και να πάει να γ@@@@@@ και εκείνος μου απάντησε πως ‘’Θα σε λιώσουν οι Νικολούδης και Παναγιωτόπουλος’’ (σσ: επικεφαλής του ΣΔΟΕ).

«Μια μέρα πριν κλείσει η Βουλή ήρθη η ασυλία μου και τότε κατάλαβα τι εννοούσε ο Φλαμπουράρης » συνέχισε.

Έσπευσε ωστόσο να διευκρινίσει ότι «θεωρεί τον Τσίπρα αμέτοχο σε όλη αυτή την ιστορία αν και ο ίδιος ενώ είχε τόσα εσωτερικά μέτωπα ανοιχτά σε όλες του τις δημόσιες εμφανίσεις εμένα κατηγορούσε».

«Ενόχλησε η πορεία μου και η σκληρή κριτική που ασκούσα. Μου ζητήθηκε να υποβαθμιστώ σε ένα ψηφοδέλτιο που δικαιούμουν να είμαι πρώτος» υποστήριξε. Επανερχόμενος στη δίωξη σε βάρος του, έκανε λόγο για «ακραία επίσπευση εκκρεμούσης υπόθεσης».

Ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε ότι στην υπόθεσή του, «σκοπίμως αγνοήθηκαν συγκεκριμένα έγγραφα». «Δεν μπορούν να με κατηγορούν για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Εγώ ακόμα και σήμερα επίσημα δεν έχω ενημερωθεί για την δίωξή μου. Από τα ΜΜΕ έμαθα για την ύπαρξή της», είπε.

Ερωτώμενος για τα όσα είπε περί απειλών κατά της ζωής του, επεσήμανε πως «αρκετές φορές υβρίστηκα και μου επιτέθηκαν. Φοβάμαι μήπως μου συμβεί κάτι κακό. Η αλληλουχία των γεγονότων αυτό μου δείχνει».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ. Μητρόπουλος υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός ήταν ενημερωμένος από τον Αύγουστο για τα όσα διημείφθησαν από τον κ. Φλαμπουράρη και μετά.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα