“Εγκλωβισμένοι στα χιλιάδες ψέματα”

Βαριές κατηγορίες κατά της κυβέρνησης εξαπολύουν στο ΠΑΣΟΚ, κάνοντας λόγο για προσπάθεια εκ μέρους της να ελέγξει τα πάντα στην ελληνική Δημοκρατία, είτε πρόκειται για την οικονομία και τον τρόπο λειτουργίας της, είτε για τις τηλεοπτικές άδειες και τα κανάλια, είτε ακόμα και για δημοσιογράφους που διαφωνούν και εξ αυτού του λόγου στοχοποιούνται.
Ειδικά για την Οικονομία, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης, συνέστησε στον ΣΥΡΙΖΑ να αντιληφθεί ότι μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν, ιδίως μετά από ένα εξάμηνο που χρέωσε την χώρα με 100 δισεκατομμύρια ευρώ και την οδήγησε σε ένα τρίτο μνημόνιο αχρείαστο στο οποίο πολύ σύντομα ο ελληνικός λαός θα κληθεί να πληρώσει με αυξήσεις στον καφέ, στη βενζίνη, στο πετρέλαιο, όπως προέβλεψε, ενώ παράλληλα παραμένει ο ΕΝΦΙΑ.
Κάλεσε μάλιστα τον ΣΥΡΙΖΑ να αφήσει στην άκρη όσα χώριζαν τις πολιτικές δυνάμεις του ευρωπαϊκού τόξου όλα τα προηγούμενα χρόνια, κυρίως δε, τα ‘χιλιάδες ψέματα’ που είπε προεκλογικά. «Ας τα αφήσουν στην άκρη, αν θέλουν η Ελλάδα να έχει μια πιθανότητα. Αν δεν θέλουν, ας αφήσουν την εξουσία την οποία τόσο πολύ αγαπούν για να βρούμε μια άλλη λύση», είπε σε τηλεοπτική του παρέμβαση ο κ. Χρηστίδης.

Ο Κωνσταντινόπουλος
Σε εντονότερους ακόμα τόνους, για συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ που «δεν πιστεύει στη Δημοκρατία και στην ελευθερία του λόγου», μίλησε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, σημειώνοντας εν είδει παραδείγματος ότι αντιμετωπίζει την κριτική ή τη διαφωνία ως εχθρική πράξη.
Παρά το γεγονός όμως ότι «έχει αρχίσει να χάνει συμμάχους», όπως παρατήρησε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ δεν προέβλεψε εκλογές. «Είναι βέβαιο πως οι κ.κ. Τσίπρας και Καμμένος θα αγωνιστούν μέχρι τέλους για να παραμείνουν στην εξουσία. Δεν είναι έτοιμοι να την αποχωριστούν», είπε.

Ο Θεοχαρόπουλος
Για “μεγάλο λάθος” του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, να ζητήσει εκλογές αμέσως μετά την ανάδειξή του στην ηγεσία του κόμματος, έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μιλώντας στο “Πρακτορείο 104,9 fm”.
Ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. έστρεψε τα πυρά του και κατά της κυβέρνησης, λέγοντας: «Αυτό το οποίο χρειάζεται είναι να αλλάξει πολιτική αυτή η αναποτελεσματική κυβέρνηση. ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ έχουν πάρει την εντολή από τον ελληνικό λαό από τον Σεπτέμβριο, θεωρώ ότι η πολιτική που ασκούν είναι αναποτελεσματική, γι αυτό ασκώ εποικοδομητική, προγραμματική αντιπολίτευση όπου θεωρώ ότι έχουν κάνει λάθος. Αυτός είναι ο ρόλος, να προτείνεις λύσεις και όχι να ζητάς κάθε λίγο και λιγάκι εκλογές».
Ο κ. Θεοχαρόπουλος τόνισε, ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη και η κεντροαριστερά δεν θα γίνουν “δεκανίκι” για την άσκηση συντηρητικής πολιτικής ενώ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Ν.Δ. για “αναπαλαιωμένο δικομματισμό” και δημιουργία τεχνητής πόλωσης. «Η Δημοκρατική Συμπαράταξη και η Κεντροαριστερά που ανασυγκροτείται, δεν θα γίνει δεκανίκι κανενός για να χτίσει συντηρητικές πολιτικές.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα