“Εγχώριοι συνεργάτες κάποιων καταστάσεων στο εξωτερικό βάζουν τρικλοποδιές”

Στα εμπόδια που συναντά η κυβέρνηση αναφέρθηκε  ο Γιάννης Μπαλάφας  που έκανε λόγο, για «τρικλοποδιές που βάζουν τώρα οι εγχώριοι συνεργάτες κάποιων καταστάσεων στο εξωτερικό», τονίζοντας με έμφαση πως καλλιεργείται ένα κλίμα τον τελευταίο καιρό πως δεν θα αντέξουμε έως το τέλος του χρόνου.

Από τη στιγμή που υπογράψαμε θα υλοποιήσουμε τις υποχρεώσεις μας» δήλωσε μεταξύ άλλων στο Mega ο Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Για το ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, είπε πως είναι ακόμη ανοιχτό το θέμα καθώς αναζητούνται τα ισοδύναμα.Όπως διευκρίνισε, θα υπάρξει ρύθμιση με την οποία θα επιβαρυνθούν οι πιο εύποροι.Προανήγγειλε αλλαγές στον Καλλικράτη, αλλά όπως διευκρίνισε αυτές θα είναι διορθωτικές.

Το πρόβλημα της διαχείρισης των αποβλήτων είναι οικονομικό, κοινωνικό, πολιτικό, αλλά και ιδεολογικό, είπε ο κ. Μπαλάφας.

Γι΄ αυτό, όπως είπε, ήδη από την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, είχε ετοιμαστεί το καλοκαίρι εθνικό σχέδιο διαχείρισης αποβλήτων.

Ψηφίστηκε είπε μάλιστα το καλοκαίρι και θα υπάρξουν τώρα οι επιμέρους ρυθμίσεις, όπως στην Αθήνα.

Για τις ενστάσεις της κυρίας Δούρου και άλλων περιφερειαρχών, είπε πως είναι σεβαστό να υπάρξει περιφερειακός σχεδιασμός, αλλά αυτός θα πρέπει να είναι συμβατός με τον εθνικό.

Διαβεβαίωσε ωστόσο ο κ.Μπαλάφας ότι το πρόβλημα έχει ήδη αρχίσει να λύνεται, προσθέτοντας πως υπάρχουν και τα κονδύλια.

Τέλος, για την «κάρτα του πολίτη» είπε πως θα εξυπηρετήσει σημαντικά τον πολίτη μπροστά στην «βαριά» όπως τη χαρακτήρισε κρατική μηχανή.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα