Εθνική Ελλάδος Ακρωτηριασμένων:Γνωρίστε την ομάδα που θα σας κάνει να νιώσετε περήφανοι Έλληνες

Μια ομάδα ανθρώπων που δίνει την ζωή που χρειάζονται όλοι για να πάρουν ζωή .. Εθνική Ελλάδος Ακρωτηριασμένων

Μια ομάδα που μπορεί να ήταν δύσκολη η αρχή της αλλά όταν θέλουμε κάτι πολύ και υπάρχουν Άνθρωποι που τολμούν να βοηθήσουν ανθρώπους και να κάνουν τα όνειρα πραγματικότητα όλα γίνονται !!

Ο Άρης Μαυρόπουλος και ο Παναγιώτης Καδδάς, που δημιούργησαν εκ του μηδενός αυτή την ομάδα με πάρα πολλές ώρες προσωπικής κατάθεσης, κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα αξιόμαχο σύνολο με την βοήθεια πια και του νέου μας προπονητή Aποστόλη Μπαλτούμα .  Η Εθνική Ελλάδος Ακρωτηριασμένων είναι η ομάδα που ξέρει τι θα πει να αγωνίζεσαι. Σε ένα κράτος που δεν τους γνωρίζει και τόσο καλά …Σε ένα κράτος που δεν τους δίνει ούτε τα εισιτήρια για να πάνε στην Τουρκία να φέρουν μετάλλιο αλλά μόλις γυρίσουν με το μετάλλιο στο χέρι θα βγάζουν όλοι φωτογραφίες μαζί τους …

Σε συνέντευξή του στην Άννα Τσιάλτα ο ψυχολόγος Δημήτρη Πετρούνιας  είπε πολλά για την ομάδα και  δίνοντας τη δυνατότητα στον κόσμο να την γνωρίσει!  

 Ας ξεκινήσουμε να μάθουμε δυο λόγια για εσένα Δημήτρη Πετρούνια και την δράση σου

Η ζωή , όπως αναφέρεται άλλωστε κατά κόρον, δεν είναι τίποτα άλλο από την συνισταμένη των επιλογών μας. Βάσει αυτής ακριβώς της λογικής η ενασχόληση μου με την επιστήμη της ψυχολογίας ήταν πλήρως συνειδητή μεταπηδώντας μάλιστα από τον κλάδο των μαθηματικών . Τα τελευταία χρόνια συνεχείς επιμορφώσεις και πρακτικές μου παρέχουν τα κατάλληλα εφόδια υποστήριξης και δράσης .

  Μίλησε μας λίγο για τον ρόλο σου στις ομάδες

Ο βασικός πυλώνας της επαγγελματικής ευρυθμίας και ανέλιξης είναι να εργάζεσαι και να μην δουλεύεις (δουλειά <  αρχαία ελληνική δουλεία < δουλεύω < δοῦλος) , δηλ με λίγα λόγια να αγαπάς πολύ αυτό που κάνεις. Μετά από διαρκή αναζήτηση κατέληξα στην ψυχοεκπαίδευση  και συμβουλευτική σε ομάδες όπου μου δημιουργεί ψυχική ευεξία και αστείρευτη θέληση για δημιουργικότητα. Έχω την τιμή να έχω ήδη συνεργαστεί με αθλητικές ομάδες που πρωταγωνιστούν κατακτώντας πρωταθλήματα στον χώρο του ποδοσφαίρου και της καλαθοσφαίρισης, με την ακαδημία μπάσκετ του Παναγιώτη Γιαννάκη όπου έγινε πρώτη φορά χρήση ψυχοτεχνικών δοκιμασιών για τους παίκτες, με την κορυφαία αλυσίδα φροντιστήριων ΝΕΟ για ψυχολογική προετοιμασία των μαθητών,με το Ινστιντούτο Οδηγικής Ασφάλειας Πάνος Μυλωνάςγια εκπαίδευση μαθητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης , με τα  καλλιστεία «Star Eλληνική Ομορφιά» όπου καινοτομήσαμε παρέχοντας συμβουλευτική στις διαγωνιζόμενες και τέλος μετά από συνεργασία μου με αθλητές που μας εκπροσωπούν σε παγκόσμιους αγώνες ήρθε και η τιμητική συνεισφορά μου στην Εθνική Ελλάδος Ακρωτηριασμένων.

Η ενασχόλησή σου με τα άτομα που έχουν κάποιου είδους αναπηρία πως προέκυψε;

Bασικός πυλώνας της φιλοσοφίας μου είναι πως η μόνη αναπηρία στη ζωή είναι η κακή στάση που κρατάμε σε αυτή. Σύμφωνα με το Σύνταγμα της Ελλάδος οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου κι έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις όμως από τις 196.965 εγγεγραμμένες ελληνικές επιχειρήσεις το 14% έχει προσβασιμότητα ΑμεΑ και το 18% έχει κάποιον υπάλληλο ΑμεΑ . Η ανισότητα και η εν δυνάμει αδικία με προσανατόλισε προς αυτή την κατεύθυνση.

Σύστησε μας την ομάδα της Εθνικής Ακρωτηριασμένων Τι ομάδα είναι πως δημιουργήθηκε και τι θέλει να κάνει;

Η Εθνική Ελλάδος Ακρωτηριασμένων (Amputee Football Hellas ) μετά από προσπάθεια και επιμονή θα εκπροσωπήσει την χώρα μας στο Euro 2017 που θα γίνει στην Τουρκία αρχές Οκτώβρη. Η αρχή ήταν δύσκολη όμως ο Άρης Μαυρόπουλος και ο Παναγιώτης Καδδάς, που δημιούργησαν εκ του μηδενός αυτή την ομάδα με πάρα πολλές ώρες προσωπικής κατάθεσης, κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα αξιόμαχο σύνολο με την βοήθεια πια και του νέου μας προπονητή Aποστόλη Μπαλτούμα . Η Εθνική μας ομάδα αποτελείται :

Άρης Μαυρόπουλος, Υπεύθυνος ομάδας και τεχνικός διευθυντής

Παναγιώτης Καδδάς , Υπεύθυνος ομάδας και εκπρόσωπό της

Aποστόλης Μπαλτούμας , Ηead Coach

Δημήτρης Πετρούνιας , Ψυχολόγος και βοηθός Head Coach

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα