Εθνική ομάδα… αδιαφορίας!

Δύο πολύ σημαντικά παιχνίδια δίνει τις επόμενες μέρες η Εθνική μας ομάδα! Τι είπατε; Δεν είναι σημαντικά, η πρόκριση έχει πετάξει; Δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα και εξηγούμαστε.

Εδώ και κάποια χρόνια η FIFA βαθμολογεί ακόμη και τα φιλικά παιχνίδια προκειμένου να καταρτίζει τις ειδικές βαθμολογίες που παίζουν το ρόλο τους στις κληρώσεις. Δεν είναι όπως παλιά που υπήρχε Τσεχοσλοβακία, ΕΣΣΔ, Γιουγκοσλαβία και που το Λιχτενστάιν, το Λουξεμβούργο, η Ισλανδία, η Βόρεια Ιρλανδία, φυσικά το Σαν Μαρίνο και η Μάλτα ούτε καν ονειρεύονταν να πάρουν βαθμό στα προκριματικά. Τότε ότι και να έκανες στον όμιλο, στην επόμενη κλήρωση θα έπεφτες με ένα μεγαθήριο και μία πολύ καλή ομάδα σε όμιλο τεσσάρων!

Τώρα η Ευρώπη είναι γεμάτη Εθνικές ομάδες και κάθε αποτέλεσμα μετράει, ωστόσο η ΕΠΟ δεν το λαμβάνει υπόψην της και αφήνει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να δώσει αυτά τα δύο ματς στην ουσία χωρίς προπονητή. Θα έπρεπε σε αυτές τις δύο αναμετρήσεις να υπάρχει αν όχι ο εκλέκτορας, αλλά τουλάχιστον ο άνθρωπος που θα αναλάμβανε στη συνέχεια τα ηνία της ομάδας. Αυτός, όμως, αγνοείται.

Τα ματς αυτά είναι σημαντικά για έναν ακόμη λόγο. Είναι άλλο να τελειώσεις τις υποχρεώσεις στον όμιλο με δύο νίκες, για να διορθώσεις την ψυχολογία και να επιστρέψεις με περισσότερη εμπιστοσύνη στις δυνατότητές σου στο μέλλον (το Σεπτέμβρη του 2016 δηλαδή) κι άλλο να τις ολοκληρώσεις χωρίς νίκη.

Ωστόσο, ουδείς στην ΕΠΟ κατάφερε να αξιολογήσει αυτά τα δύο ματς όπως θα έπρεπε, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει προπονητής, να μην υπάρχει και ψυχολογία. Άντε να πείσεις αυτά τα παιδιά που θα παίξουν σε αυτά τα 90λεπτα να επικεντρωθούν στις συγκεκριμένες αναμετρήσεις και να μην έχουν το μυαλό τους στις υποχρεώσεις των ομάδων τους. Με τον νέο προπονητή στον πάγκο ή στην εξέδρα, όλα τα παιδιά θα ένιωθαν ότι θα έδιναν εξετάσεις. Τώρα, κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα