Αστυνομικός εκτέλεσε με τρεις σφαίρες ταξιτζή στην Καστοριά

Mία ακόμη δολοφονία οδηγού ταξί σημειώθηκε την Παρασκευή, (μετά από εκείνη στην Κηφισιά πριν από λίγες ημέρες), αυτή τη φορά στην Λεύκη Καστοριάς, και δράστης είναι ένας 30χρονος αστυνομικός, ειδικός φρουρός που υπηρετεί στην Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ)..

Aξίζει να σημειωθεί ότι ο δράστης ήταν ο αστυνομικός που είχε τραυματίσει τον Μαζιώτη στο αιματηρό επεισόδιο της σύλληψης του αρχιτρομοκράτη τον Ιούλιο του 2014 . Το 45αρι ήταν το ίδιο όπλο, όπως προέκυψε από τη βαλλιστική έρευνα.

Κατά την διάρκεια της ανάκρισης ο 30χρονος αστυνομικός ομολόγησε ότι σκότωσε τον 52χρονο ταξιτζή, με τον οποίο είχε διαφορές για προσωπικούς λόγους.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, πυροβόλησε τον 52χρονο ταξιτζή ( είχε καταγωγή από την Τσάκωνη Καστοριάς και ήταν παντρεμένος με δύο παιδιά) τρεις φορές! Μία στην δεξιά κροταφική χώρα, μία στην άνω δεξιά θωρακική χώρα από μπροστά, καθώς υπάρχε τραύμα εξόδου, και μία στο δεξί ημιθωράκιο

Ο 52χρονος εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς σε ερημική τοποθεσία εκτός πορείας του επαρχιακού δρόμου Λεύκης -Κορομηλιάς δίπλα στο ποτάμι σε απόσταση 50 μέτρων από το αυτοκίνητο του.

Ο αστυνομικός υπηρετούσε στην Αθήνα και πήγε με μετάθεση στην Καστοριά, όπου υπηρετούσε στο αστυνομικό τμήμα της πόλης και εντάχθηκε στην Ομάδα Πρόληψης και καταστολής Εγκληματικότητας.

Γιατί τον σκότωσε

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 30χρονος ισχυρίζεται ότι το έκανε για να ληστέψει το θύμα, λόγω σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει, αλλά όπως έχει διαπιστωθεί το θύμα δεν έχει ληστευθεί, ούτε λείπουν πράγματα από το ταξί, ενώ και ο συλληφθείς αφήνει πολλά κενά στην κατάθεση του, γι’ αυτό οι αστυνομικοί δεν έχουν πειστεί για τους ισχυρισμούς του και ερευνούν όλα τα ενδεχόμενα.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

«Για τη χθεσινή δολοφονία του 52χρονου ημεδαπού στη Λεύκη Καστοριάς, συνελήφθη 30χρονος ειδικός φρουρός, ο οποίος υπηρετεί σε υπηρεσία της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς. Προανάκριση συνεχίζεται, διερευνώνται τα αίτια».

Ο 52χρονος εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς σε ερημική τοποθεσία εκτός πορείας του επαρχιακού δρόμου Λεύκης -Κορομηλιάς δίπλα στο ποτάμι σε απόσταση 50 μέτρων από το αυτοκίνητο του.

Ο αστυνομικός υπηρετούσε στην Αθήνα και πήγε με μετάθεση στην Καστοριά, όπου υπηρετούσε στο αστυνομικό τμήμα της πόλης και εντάχθηκε στην Ομάδα Πρόληψης και καταστολής Εγκληματικότητας.

Μία κάμερα «έδειξε» τον ένοχο

Μια κάμερα που υπήρχε κοντά στο σημείο από όπου ο 52χρονος οδηγός ταξί επιβίβασε το δολοφόνο του ήταν αυτή που έδωσε, που αποκάλυψε σύμφωνα με έως τώρα δεδομένα την ταυτότητα του δράστη του εγκλήματος.

Ο 30χρονος ειδικός φρουρός επιβιβάστηκε στο ταξί στο κέντρο της πόλης. Το όχημα στη συνέχεια ακολούθησε τη διαδρομή μέχρι να φτάσει στην ερημική περιοχή της Λεύκης. Αφού ο 30χρονος δολοφόνησε τον οδηγό ταξί, πυροβολώντας τον, επέστρεψε στην πόλη με τα πόδια.

Στο πλαίσιο των ερευνών, οι αστυνομικοί άρχισαν να «ξεσκονίζουν» τις κάμερες από τα καταστήματα.

Σε μια από αυτές, και συγκεκριμένα στην κάμερα ασφαλείας ενός περιπτέρου, φάνηκε ένα άτομο να επιβιβάζεται στο ταξί.

Ο άνδρας αυτός κάτι τους θύμιζε. Μετά από προσεχτική ανάλυση του βίντεο διαπίστωσαν πως πρόκειται για συνάδελφό τους. Έτσι λοιπόν, τον αναζήτησαν, τον συνέλαβαν και ο ίδιος ομολόγησε την πράξη του.

Συμμετείχε στην κινηματογραφική καταδίωξη του Νίκου Μαζίωτη στο Μοναστηράκι

Όσον κι αν φαίνεται απίστευτο ο 30χρονος ειδικός φρουρός που κρατείται στην αστυνομική διεύθυνση Καστοριάς και σύντομα εκτός απροόπτου θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα, τον Ιούλιο του 2014 συμμετείχε στην κινηματογραφική καταδίωξη του Νίκου Μαζίωτη στο Μοναστηράκι. Μάλιστα ήταν ανάμεσα στους αστυνομικούς που καθ όλη τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης και του ξέφρενου κυνηγητού με τις συνεχής ανταλλαγές πυροβολισμών βρίσκονταν σε απόσταση αναπνοής από το μέλος του Επαναστατικού Αγώνα. Μάλιστα ήταν ανάμεσα στους ειδικούς φρουρούς που κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν και να τον συλλάβουν.

Έτσι αμέσως μετά τη γενναία ενέργεια του, ο 27χρονος Ειδικός φρουρός για λόγους ασφαλείας όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις μετατέθηκε στη γενέτειρα του την Καστόρια προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο της αντεκδίκησης.

“Χάσαμε ένα πολύ καλό παιδί”

Αυτοκινητιστής από την Καστοριά μίλησε στην τοπική ιστοσελίδα oladeka.com και αναφέρθηκε στο ερημικό σημείο κοντά στη Λεύκη που βρέθηκε η σορός του 52χρονου.«Στο συγκεκριμένο σημείο ακούγαμε ότι γίνονται περίεργα πράγματα…Φαίνεται ότι ο Κ. δεν κατάλαβε που του είπαν να τους πάει ή όταν τον οδήγησαν εκεί ήταν αργά..» αναφέρει και δεν κρύβει τον πανικό του. «Λέγαμε ότι μόνο στην Αθήνα γίνονται αυτά, αλλά να που ήρθαν και στις αυλές μας… Ποιος ξέρει τι ακριβώς έγινε… Το σίγουρο είναι ότι χάσαμε ένα πολύ καλό παιδί!» προσθέτει ο συνάδελφος του 52χρονου.

«Είμαστε όλοι σοκαρισμένοι», δήλωσε στο enikos.gr υπάλληλος της εταιρείας ραδιοταξί με την οποία συνεργαζόταν ο 52χρονος αυτοκινητιστής που βρέθηκε πριν από λίγο νεκρός σε ερημική τοποθεσία στην Καστοριά.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα