Ειρωνείες της Ομοσπονδίας Διαιτητών Ελλάδας κατά του Περικλή Βασιλάκη

ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΡΙΤΙΚΗ

Η Ομοσπονδία Διαιτητών Ποδοσφαίρου Ελλάδας εξέφρασε την ενόχλησή της για την παρουσία του πρώην διαιτητή, Περικλή Βασιλάκη στην “Αθλητική Κυριακή” και την επαναλαμβανόμενη άποψή του ότι πρέπει να καταργηθούν οι Σύνδεσμοι Διαιτητών που υπάγονται σε Ενώσης και να δημιουργηθεί ένας νέος διαιτητικός φορέας. 

Με κατάπληξη και οργή οι Έλληνες Διαιτητές άκουσαν τον μόνιμο καλεσμένο της Κυριακάτικης Αθλητικής τηλεοπτικής εκπομπής της ΕΡΤ κ. Περικλή Βασιλάκη, να τάσσεται κατά του ιδίου χώρου που υποτίθεται ότι υπηρετεί, κατά την διάρκεια της Αθλητικής Κυριακής. Ο κ. Π. Βασιλάκης  τάχθηκε δημοσίως εναντίον της ύπαρξης και λειτουργίας των Συνδέσμων Διαιτητών και την υπαγωγή τους στις Ενώσεις,  λησμονώντας τόσο την δική του προέλευση και διαδρομή, όσο  την ιστορία και την εξέλιξη της Ελληνικής Διαιτησίας.  

Μια τοποθέτηση που περιλήφθηκε σε ακόμη ένα διάγγελμα του κ. Βασιλάκη από το βήμα της κρατικής τηλεόρασης. 

Διάγγελμα που «ανάγκασε» τον παρουσιαστή της Αθλητικής Κυριακής να του ευχηθεί «άντε και Υπουργός». 

Όμως η Ελληνική Διαιτησία δεν μπορεί να αποτελεί πεδίο πολιτικής εκμετάλλευσης και μέσο προσωπικής προβολής για κανένα. 

Αυτό πρέπει να το κατανοήσει επιτέλους  ο κ. Βασιλάκης, ο οποίος εξακολουθεί να χρησιμοποιεί τη συνεχή παρουσία του στην κρατική τηλεόραση για να προβάλει τις δικές του φιλοδοξίες. Αν η επιδίωξη του κ. Βασιλάκη είναι μια θέση στη Βουλή, του ευχόμαστε καλή επιτυχία. Παιχνίδια και προσωπικές στρατηγικές στην πλάτη της Ελληνικής Διαιτησίας δεν μπορούν  να γίνονται ανεκτές. 

Υπενθυμίζουμε τόσο σε εκείνον όσο και στους υπεύθυνους της κρατικής τηλεόρασης ότι ο κ. Βασιλάκης έχει διαγραφεί με δική του πρωτοβουλία από το σώμα των Διαιτητών και φυσικά δεν ανήκει σε κανένα Σύνδεσμο. 

Καλό θα είναι να διορθωθεί και ο τίτλος «ΠΡΩΗΝ ΔΙΑΙΤΗΤΉΣ ΦΙΦΑ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ» που αναφέρεται στις τηλεοπτικές οθόνες, κάθε φορά που εμφανίζεται ο κ. Βασιλάκης στην Αθλητική Κυριακή.

Ο κ. Βασιλάκης εκπροσωπεί μόνο τον εαυτό του. Αν ήταν καθηγητής διαιτησίας θα ανήκε σήμερα στο χώρο της, θα είχε την ορθή ενημέρωση για τους Κανονισμούς Διαιτησίας και η ανάλυση των επίμαχων φάσεων θα ήταν σαφής και δεν θα δημιουργούσαν μεγαλύτερη σύγχυση στους τηλεθεατές.
Καλούμε την ΕΡΤ να προστατεύσει την Ελληνική Διαιτησία και το Ποδόσφαιρου και να μεριμνήσει για την αντικειμενική παρουσίαση των θεμάτων που την  αφορούν.    

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα