Εισαγγελική έρευνα για το πιστοποιητικό τυφλότητας του 52χρονου βιαστή της Δάφνης

Εισαγγελική έρευνα διατάχθηκε από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Ηλία Ζαγοραίο προκειμένου να ερευνηθεί αν είναι γνήσιο το πιστοποιητικό τυφλότητας που έχει εμφανίσει ο κατηγορούμενος με ανάρτησή του στα social media, αλλά και να διακριβωθεί το πότε και από ποιον χορηγήθηκε.

Ο 52χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη της ανακρίτριας και του εισαγγελέα. Kατά τη διάρκεια της απολογίας του δεν προσκόμισε το πιστοποιητικό από τα ΚΕΠΑ που φέρεται να βεβαιώνει το ποσοστό της αναπηρίας του ενώπιον της ανακρίτριας, και για αυτόν τον λόγο ρωτήθηκε επιμόνως  για το πώς μπορεί να κινείται παρά την τυφλότητα, με εκείνον να απαντάει ότι αυτό συμβαίνει επειδή δεν είναι εκ γενετής τυφλός και μπορεί να αναγνωρίζει σκιές.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του 52χρονου, Ελευθέριο Ειρηνάκη, ο οποίος έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους, εμμένει στην προανακριτική του απολογία, ότι δηλαδή όλα έγιναν με τη συναίνεση της κοπέλας.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, ο 52χρoνος “έχει σοβαρό πρόβλημα με την όρασή του. Υπέβαλε αίτημα πραγματογνωμοσύνης για ποσοστό τυφλότητας. Δεν είχε μαζί του τα χαρτιά του ΚΕΠΑ. Επιμένει στον προανακριτικό ισχυρισμό του. Στο παρελθόν οδηγούσε μηχανή την οποία δεν οδηγεί πια. Μπορεί να κινείται με σκιές και φως. Δεν ξεχωρίζει πρόσωπα. Τις κάμερες τις είχε για να τον βοηθούν να κινείται. Ότι έγινε, έγινε με τη συναίνεση της κοπέλας και αυτό, σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, μπορεί να αποδειχθεί από το υλικό των καμερών. Είχε βιντεοσκοπήσει τις κινήσεις και την περιβολή της κοπέλας που δικαιολογεί τον ισχυρισμό του. Είναι σε κατάσταση σοκ. Είχαν μια άλλου είδους σχέση”. 

Οι δικηγόροι της οικογένειας της φοιτήτριας Δήμητρα Ρίζου και Νικόλαος Κακολιάς τονίζουν σε ανακοίνωσή τους πως η οικογένειά της παρακαλεί για διακριτικό χειρισμό. «Τις τελευταίες μέρες η ελληνική κοινωνία συμπάσχει με νεαρή φοιτήτρια, θύμα εγκληματικών και εξαιρετικά ειδεχθών πράξεων μεσήλικα. Η ίδια και η οικογένειά της εκφράζει την ευγνωμοσύνη της για τη συμπαράσταση, προτεραιότητά της όμως είναι η διαχείριση της κρίσιμης κατάστασης και παρακαλεί για κατανόηση και  διακριτικό χειρισμό», τονίζουν οι δικηγόροι της οικογένειας της φοιτήτριας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα