Εισαγγελική εισήγηση για αποφυλάκιση Μπούκουρα

Την αποφυλάκιση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Σταθη Μπούκουρα και την αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με την επιβολή χρηματικής εγγύησης και περιοριστικών όρων εισηγούνται προς το δικαστικό συμβούλιο δύο εισαγγελικοί λειτουργοί.

Ο Στ. Μπούκουρας κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και ήταν ο πρώτος εκ των βουλευτών που προφυλακίστηκαν, ενώ άμεσα επιχείρησε να αποστασιοποιηθεί από τις ενέργειες της οργάνωσης.

Η εισαγγελέας Αικατερίνη Ψύρη προτείνει να γίνει αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με την καταβολή χρηματικής εγγύησης 20.000 ευρώ και τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Παράλληλα η εισαγγελέας κ. Στεφανάτου επί της συνέχισης της προσωρινής του κράτησης λόγω λήξης του πρώτου εξαμήνου προτείνει να σταματήσει αυτή και να του επιβληθούν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της χρηματικής εγγύησης 10.000 ευρώ.

Ανάλογα αιτήματα έχουν υποβάλλει οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Δημήτρης Κουκούτσης, Νικόλαος Κούζηλος και Γιώργος Γερμενής, ωστόσο οι εισαγγελείς είναι απορριπτικοί. Μάλιστα για τον Π. Ηλιόπουλο έχει εκδοθεί και βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών που κρίνει ότι θα πρέπει να παραμείνει προσωρινά κρατούμενος.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα