Εκλογές τον Αύγουστο και κατάργηση νόμων Κοντονή

Τον Αύγουστο θα διεξαχθούν όπως όλα δείχνουν οι εκλογές της ΕΠΟ, παρά το ότι η θητεία της προσωρινής διοίκηση παύει στις 31 του μήνα.

Μετά την έγκριση του καταστατικού και τις ενέργειες που απαιτούνται (δημοσιεύσεις σε εφημερίδες και στο Δελτίο Δικαστικών Δημοσιεύσεων του Ταμείου Νομικών), πρέπει να μεσολαβήσουν 15 ημέρες από τη σύγκλιση της ΓΣ της ΕΠΟ έως την τέλεσή της κάτι που σημαίνει πως η FIFA πρέπει να προβεί στην τυπική παράταση της υπάρχουσας κατάστασης, μέχρι να διεξαχθούν οι εκλογές, με το νέο εκλογικό σύστημα που έχει συμφωνηθεί. Οι αποφάσεις αυτές οριστικοποιήθηκαν σήμερα μετά τη συνάντηση του Γιώργου Βασιλειάδη με τον εκπρόσωπο  της UEFA, Άντζελο Ρηγόπουλο.

Αυτό που επίσης συμφωνήθηκε είναι να καταργηθεί ο νόμος του Σταύρου Κοντονή που επέτρεπε στον εκάστοτε Υφυπουργό Αθλητισμού να αναβάλει προληπτικά αγώνες, αγωνιστικές ή και ολόκληρες διοργανώσεις, λόγω απειλής τέλεσης επεισοδίων.

Η UEFA κρίνει πως η συγκεκριμένη διάταξη του νόμου είναι καταχρηστική και αντιπρότεινε, τη λήψη ελαφρύτερων μέτρων, όπως η απαγόρευση μετακίνησης φιλοξενούμενων οπαδών, το κλείσιμο της θύρας που φιλοξενεί του φανατικούς οπαδούς, ή ακόμα και τη διεξαγωγή αγώνα χωρίς θεατές.

Θυμίζουμε πως ο συγκεκριμένος νόμος είχε κάνει άνω κάτω τον προπέρσινο τελικό του Κυπέλλου μεταξύ της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού. Βέβαια, για να τα λέμε όλα, ο τελικός του Πανθεσσαλικού ήταν αυτός που έπρεπε να αναβληθεί, αλλά αυτό δεν συνέβη ποτέ και είδαμε τι έγινε. Αντίθετα, δεν καταργείται το δικαίωμα επιβολής προστίμων σε επαγγελματικούς συλλόγους για περιπτώσεις επεισοδίων, αν και ο Γιώργος Βασιλειάδης ουδέποτε έχει προβεί σε μία τέτοια κίνηση, σε αντίθεση με τον προκάτοχό του που επέβαλε επιπλέον ποινές ακόμη και σε ΚΑΕ ή σε ελληνικές ομάδες που είχαν τιμωρηθεί για επεισόδια σε ευρωπαϊκά παιχνίδια.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα