«Εκλογές το 2018 και νέα κυβέρνηση»

Κάλπες μέσα στο 2018 “βλέπει” ο επενδυτής που είχε προβλέψει την ελληνική κρίση. Ο Κάιλ Μπας, περί ου ο λόγος, μίλησε στο Bloomberg και προέβλεψε ότι θα γίνουν εκλογές τον επόμενο χρόνο στη χώρα μας και θα προκύψει νέα ηγεσία στον τόπο. “Εκλογές που θα δώσουν πολύ σημαντική ώθηση στις μετοχές της χώρας” όπως είπε. 

Ο “γκουρού” της ελληνικής κρίσης μίλησε ακόμα για μια δραματική πολιτική ανάκαμψη που θα αντιμετωπίσει η Ελλάδα. «Οι επενδυτές ωστόσο θα πρέπει να βρουν μια πιο φιλική κυβέρνηση για αυτούς», πρόσθεσε.

Οι ελληνικές μετοχές και τα ομόλογα θα κερδίσουν ένα 20%- 30% μέσα σε μια εβδομάδα

Από την ώρα που θα προκηρυχθούν εκλογές, προσθέτει ο Μπας, οι ελληνικές μετοχές και τα ομόλογα θα κερδίσουν ένα 20%- 30% μέσα σε μια εβδομάδα, δήλωσε ακόμα στην τηλεόραση του Bloomberg από το ράντσο του, στο Τέξας.

«Η Ελλάδα πέτυχε όλους του στόχους που της ζητήθηκαν», επεσήμανε ακόμα, τονίζοντας: «Αρχίζετε να βλέπετε πράσινους βλαστούς, αρχίζετε να βλέπετε ότι οι τράπεζες κάνουν τα καλά πράγματα στην Ελλάδα και πρόκειται να έχετε νέα ηγεσία», είπε ακόμα. Η χώρα θα έχει κάποιες «αρχικές ιδιωτικοποιήσεις» κατά τα επόμενα δύο χρόνια, πρόσθεσε, μεταξύ άλλων.

Ο Μπας είναι ιδρυτής της Hayman Capital Management, με έδρα το Ντάλλας και είναι γνωστό ότι κατέχει μετοχές του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος, οι οποίες (όπως ο ίδιος βεβαιώνει) διαπραγματεύονται στο ένα τέταρτο της λογιστικής τους αξίας. Ωστόσο, προσθέτει, παρέχουν «την ευκαιρία στους κατόχους τους να δουν την αγορά να “γυρίζει” στα επόμενα χρόνια».

Ο Μπας, έθεσε υπό αμφισβήτηση τις απαιτήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την Ελλάδα, γράφοντας σε προβεβλημένη στήλη του Bloomberg τον περασμένο μήνα κάτι που επανέλαβε και στην τηλεοπτική του συνέντευξη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα