ΕΚΤΑΚΤΟ: Πυροβολισμοί έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

Στόχος τρομοκρατικής επίθεσης γίνονται για μία ακόμη φορά τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Περί τις 19:30, σχεδόν μία ώρα πριν ξεκινήσει η τηλεδιάσκεψη ενόψει των εκλογών για την ηγεσία του νέου προοδευτικού φορέα, άγνωστος άνοιξε πυρ στον οδό Χαριλάου Τρικούπη 50.

Ρεπορτάζ: Κώστας Παπαδόπουλος

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν τραυματίες, ενώ εκείνη την ώρα βρίσκονταν εντός του κτιρίου περίπου 30 άτομα. Οι αστυνομικοί έχουν περισυλλέξει τουλάχιστον τρεις κάλυκες, οι οποίοι βρέθηκε στη συμβολή των οδών Ζωοδόχου Πηγής και Διδότου, ενώ θα μεταφερθούν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια για να διαπιστωθεί από τι όπλο προέρχονται (σ.σ. πιθανότατα Kalashnikov). Τις έρευνες έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, ενώ μένει να διευκρινιστεί εάν η επίθεση είχε στόχο τις αστυνομικές δυνάμεις ή το κτίριο του ΠΑΣΟΚ.

Μαρτυρίες αναφέρουν ότι ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο προσέγγισε τα γραφεία του Κινήματος, στην οδό Χαριλάου Τρικούπη 50 στα Εξάρχεια, με τον συνοδηγό είτε να κατεβαίνει, να ανοίγει πυρ και να επιβιβάζεται εκ νέου στο όχημα, είτε να κατεβάζει το παράθυρο και να πυροβολεί μέσα από το όχημα.

Σε δηλώσεις της στον ΣΚΑΙ η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννήματα τόνισε χαρακτηριστικά: «Έχουμε εγκαλέσει πολλές φορές τον αρμόδιο υπουργό και στον πρωθυπουργό έχω εκφράσει τον φόβο ότι θα θρηνήσουμε θύματα».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Παυλος Χρηστίδης, μιλώντας στον τ/σ ΑΝΤ-1 ανέφερε: «Δεχτήκαμε μια επίθεση. Μας σόκαρε όλους. Κάθε εβδομάδα έχουμε περιστατικά. Πρέπει να μπει ένα τέλος σε αυτό. Ακούσαμε πυροβολισμούς Ήταν 30-40 άτομα στο κτήριο. Είναι κάτι που εμείς δυστυχώς το έχουμε ξαναζήσει με επίθεση στη Χαριλάου Τρικούπη. Κάθε εβδομάδα έχουμε επεισόδια και περιστατικά και κάποια στιγμή θα πρέπει να μπει ένα τέλος».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα