Εκτός ΔΕΗ 500.000 συνεπείς καταναλωτές!

Εκτός ΔΕΗ “πετάνε” 500.000 καταναλωτές. Η  εταιρεία βγάζει προς «πώληση» μισό εκατομμύριο συνεπείς πελάτες της, στο πλαίσιο της μείωσης του ποσοστού της εταιρείας στην αγορά ρεύματος, βάσει μνημονίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr η  διοίκηση έχει έτοιμο το χαρτοφυλάκιο των καταναλωτών που ηλεκτροδοτούνται και έχουν σύμβαση προμήθειας ρεύματος με την εταιρεία και αναμένει τις αναγκαίες νομοθετικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης, προκειμένου να προχωρήσει ο διαγωνισμός.

Οι ίδιες πηγές θέλουν οι κατηγορίες των καταναλωτών να προέρχονται από τη χαμηλή και μέση τάση και πρόκειται για συνεπείς πελάτες ως προς την πληρωμή των λογαριασμών τους. Δεν συμπεριλαμβάνονται δηλαδή «οφειλέτες».

Ωστόσο, άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής το αν η ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα προχωρήσει στις απαραίτητες θεσμικές παρεμβάσεις, προκειμένου να επιλυθούν σημαντικά νομικά ζητήματα και να γίνει διαγωνισμός.

Ένα από τα προβλήματα είναι με ποιο τρόπο θα υποχρεωθούν αυτοί οι 500.000 πελάτες να αλλάξουν προμηθευτή ρεύματος χωρίς να έχουν εκ των προτέρων ερωτηθεί για αυτή την αλλαγή. Επίσης άλλο σοβαρό ζήτημα είναι αν θα υπάρχει και ποιο θα είναι το δικαίωμα υπαναχώρησής τους από τη νέα σύμβαση.

Τέλος στο όργιο απάτης με το Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ

Τέλος στο όργιο απάτης με το Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ, διεμήνυσε ο Μανώλης Παναγιωτάκης μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στην ΕΡΤ. Ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας προανήγγειλε τη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος σε δικαιούχους του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου με απίστευτα υψηλές καταναλώσεις και μεγάλες ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Πρόκειται για τις περιπτώσεις εύπορων καταναλωτών που εντάχθηκαν στο ΚΟΤ με αποτέλεσμα να χρεώνουν την ΔΕΗ για πολλά χρόνια. Σύμφωνα με τις προθέσεις της Διοίκησης της Επιχείρησης, το ηλεκτρικό ρεύμα θα κόβεται σε όσους οφείλουν πάνω από 10.000 ευρώ.

Ενδεικτικά, ο κ. Παναγιωτάκης, ανέφερε ότι έρευνα της ΔΕΗ κατέδειξε όργιο απάτης σε βάρος της Επιχείρησης, όπως την περίπτωση καταναλωτή ΚΟΤ με βίλα 1.000 τμ στην Κηφισιά που χρωστάει 28.000 και καταναλώνει 8.000 κιλοβατώρες το τετράμηνο αλλά και πρώην εφοπλιστή στην Καστέλα που διατηρεί μονοκατοικία εκτάσεως 760 τμ, δηλώνει άνεργος,καταναλώνει 7.500 κιλοβατώρες το τετράμηνο και χρωστάει 32.000 ευρώ.

Την απάτη έφερε στην επιφάνεια η έρευνα που διενήργησε η επιχείρηση και η οποία αποκάλυψε ότι επρόκειτο για βίλες με υψηλές καταναλώσεις και μεγάλες οφειλές.

Προκειμένου δε, να δοθεί ένα τέλος, ο κ. Παναγιωτιάκης επεσήμανε ότι θα επισκεφθεί τον Γενικό Γραμματέα δημοσίων εσόδων, προκειμένου να ζητήσει την επανεξέταση των προϋποθέσεων χορήγησης του ΚΟΤ αλλά και τον έλεγχο τους από τους φορολογικούς θεσμούς.

«Το θέμα αυτό θα ξεκαθαριστεί» επεσήμανε ο κ. Παναγιωτάκης για να προσθέσει ότι «οι διακοπές ηλεκτροδότησης, όσων δεν πληρούν τις προϋποθέσεις, θα ξεκινήσουν από το 2018».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα