Εκτός φυλακής ο Τσοχατζόπουλος μετά από πέντε χρόνια

Μετά από σχεδόν πέντε χρόνια (προφυλακίστηκε στις 16 Απριλίου 2012) ο Άκκης Τσοχατζόπουλος βγαίνει από τον Κορυδαλλό. Η εισαγγελέας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων επιχειρηματολόγησε  υπέρ της αποφυλάκισης του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ  με περιοριστικούς όρους, στην πέμπτη αίτηση αποφυλάκισης που κατέθεσε και  το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας με οριακή πλειοψηφία 3-2 έκανε δεκτή την αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής των 20 ετών κάθειρξης του.

«Προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ότι επίκειται βλάβη της υγείας του λόγω και του προχωρημένου της ηλικίας του» είπε αρχικά  η εισαγγελέας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Είναι η πρώτη φορά που η εισαγγελική λειτουργός εισηγήθηκε να γίνει δεκτό το αίτημα του πρώην υπουργού για αποφυλάκιση παρά τις δεκάδες αιτήσεις που ο ίδιος έχει καταθέσει στο παρελθόν.

Η εισαγγελική λειτουργός υποστήριξε πως θα πρέπει να ανασταλεί η εκτέλεση της ποινής του πρώην υπουργού, που δικάζεται σε δεύτερο βαθμό για τις «χρυσές μίζες» των εξοπλιστικών, καθώς κινδυνεύει με υπέρμετρη και ανεπανόρθωτη βλάβη η υγεία του.

Όπως υποστήριξε «ο κατηγορούμενος νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο ενώ η μετεγχειρητική του πορεία είναι αργή λόγω των πολλαπλών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει», ενώ πρόσθεσε ότι αν και η κατάσταση της καρδιάς του αντιμετωπίστηκε αποτελεσματικά ενώ είναι κρατούμενος και κανείς δεν ισχυρίζεται ότι θα ήταν άλλη η περίσταση, αν ήταν ελεύθερος, ο Άκης Τσοχατζόπουλος έχει σοβαρά προβλήματα  υγείας που επιδρούν το ένα πάνω στον άλλο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα