«Ελλάδα, Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης»

Το νέο βιβλίο του καθηγητή Σοφοκλή Ξυνή από το βιβλιοπωλείο IANOS

Με το διεπιστημονικό βιβλίο «ΕΛΛΑΔΑ, ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ» ο συγγραφέας αποσκοπεί να αφυπνίσει και συνεγείρει συνειδήσεις «για να αναβαθμισθεί επιτέλους η χώρα μας σε ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, δεδομένου ότι, ως διαλάμπον λίκνο τού Δυτικού Πολιτισμού, ως εθνικός κληρονόμος τού κλασικού πολιτισμού, και ως διαχρονικό προπύργιο τής Ελληνορθοδοξίας και τού Ανθρωπισμού, η Ελλάδα δικαιούται και υποχρεούται να διαδραματίσει σήμερα σημαντικό ρόλο σε παγκόσμιο επίπεδο, αξιοποιώντας τον τεράστιο πολιτισμικό πλούτο που εδώ και δεκάδες αιώνες έχουμε κληρονομήσει από τις μεγάλες μορφές που γέννησε η πολυθρύλητη ελληνική γη», όπως διαβάζουμε στον Πρόλογο, σ. 15.

Σύμφωνα με τον συγγραφέα, αυτός ο στόχος προϋποθέτει (1) πανεθνική ομοψυχία και συσπείρωση όλων των πνευματικών δυνάμεων τού έθνους, στο εσωτερικό και το εξωτερικό, ειδικά μάλιστα των διεθνώς διακεκριμένων Ελλήνων, (2) ένα ολοκληρωμένο σχέδιο μακροχρόνιας εκπαιδευτικής πολιτικής προς αυτόν τον σκοπό, και (3) συνειδητοποίηση από όλους τούς Έλληνες ότι η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ και η ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ αποτελούν τούς πυλώνες τής διεθνούς εκπαίδευσης. Το βιβλίο περιλαμβάνει αποσπάσματα εισηγήσεων στο συνέδριο στους Δελφούς το 1995 με θέμα «ΕΛΛΑΔΑ, ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ».

Το βιβλίο «ΕΛΛΑΔΑ, ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ» περιέχει 264 έγχρωμες σελίδες, όπου γίνεται μία ανατομία τής παγκόσμιας αγοράς τής διεθνούς εκπαίδευσης: Βάσει πληθώρας στατιστικών εκπαιδευτικών δεδομένων τής UNESCO, τού ΟΟΣΑ και τής ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ, το βιβλίο αναλύει τις ανθρωποροές τής φοιτητικής μετανάστευσης σε ολόκληρο τον κόσμο, η οποία σήμερα ξεπερνά τα 5 εκατομμύρια φοιτητές που μεταναστεύουν για σπουδές στο εξωτερικό κάθε χρόνο και προβλέπεται να ανέλθουν σε 10 εκατομμύρια φοιτητές το 2030. Σύμφωνα με τον συγγραφέα, οι αλλοδαποί φοιτητές που επιλέγουν την Ελλάδα ως χώρα προορισμού για σπουδές μπορούν να ανέλθουν σταδιακά σε 90.000 φοιτητές ετησίως, με σημαντικά οφέλη για την Ελληνική Οικονομία (πλέον των $3 δισ. τον χρόνο) και ακόμη σημαντικότερα πολιτισμικά και εθνικά οφέλη για τη σύγχρονη Ελλάδα, που ως «εν δυνάμει Πολιτισμική Υπερδύναμη» μπορεί να αναβαθμισθεί σε «ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ», και μάλιστα σε «ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ», εάν αξιοποιήσει τα τεράστια συγκριτικά της πλεονεκτήματα «ως διαλάμπον λίκνο τής Δημοκρατίας και τού Δυτικού Πολιτισμού, στο γεωστρατηγικό σταυροδρόμι τριών ηπείρων».

Από την παρουσίαση του βιβλίου στην Παλιά Βουλή

Όπως αναγράφεται στο βιογραφικό παράρτημα τού βιβλίου, ο συγγραφέας, που είναι Φυσικός και Πολιτικός Μηχανικός, δίδαξε στη δημόσια ανώτατη εκπαίδευση ως καθηγητής Μηχανικής στη ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ επί 30ετία (1976-2005) και παράλληλα στην Ιδιωτική Εκπαίδευση  σε φοιτητές Πολυτεχνείου, ως ιδρυτής τού ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑΚΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ Σ. ΞΥΝΗ, το οποίο υπήρξε θεμελιώδης φορέας τού 60ετούς ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΞΥΝΗ (1957-2018). Έχει συγγράψει 11 βιβλία στούς τομείς Φυσικής, Μηχανικής και Εκπαίδευσης.

Εδώ να σημειώσουμε ότι η κεντρική διάθεση (χονδρική και λιανική) τού πολύκροτου1 βιβλίου τού καθηγητή Σοφοκλή Ξυνή με τίτλο «ΕΛΛΑΔΑ, ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ» άρχισε από τα βιβλιοπωλεία IANOS, ενώ κατά το πρώτο εξάμηνο τού 2018, το βιβλίο  προσφέρεται με έκπτωση 36% (ήτοι €18 έναντι κανονικής τιμής €28).

Ιστοσελίδα περί τού βιβλίου στο site των βιβλιοπωλείων IANOS εδώ:

https://www.ianos.gr/ellada-diethnes-kentro-ekpaideisis-0422543.html

1 Ενδεικτικά ειδησεογραφικά video και άρθρα:

ANT1: https://www.youtube.com/watch?v=6oQLu6O4afA

KONTRA:  https://www.youtube.com/watch?v=vs361abbluI

CNNhttp://www.cnn.gr/news/ellada/story/46570/sofoklis-xynis-na-ginei-i-ellada-diethnes-kentro-ekpaideysis

ΘΕΜΑhttp://www.protothema.gr/culture/books/article/612733/megales-prosopikotites-stin-parousiasi-tou-neou-vivliou-tou-sofokli-xuni/

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα