Ελληνική υπογραφή στο πιο σύγχρονο αεροδρόμιο της Ρωσίας

Με τα εγκαίνια του νέου τερματικού σταθμού ολοκληρώθηκε η ανακατασκευή του αεροδρομίου Pulkovo στην Αγία Πετρούπολη το οποίο φέρει και ελληνική υπογραφή. Το «παρών» έδωσε ο πρόεδρος του Ομίλου Κοπελούζου, Δημήτρης Κοπελούζος, καθώς ο Όμιλος μαζί με τη γερμανική εταιρεία Fraport, η οποία διαχειρίζεται και λειτουργεί, μεταξύ άλλων, το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης και τη ρωσική VTB Capital, μέλος του Ομίλου VTB ο οποίος αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους κρατικούς τραπεζικούς ομίλους της Ρωσίας ανέλαβαν από τον Απρίλιο του 2010 και για 30 χρόνια την ανάπτυξη, ανακατασκευή και λειτουργία του αεροδρομίου.

Η τελετή των εγκαινίων πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του υπουργού Μεταφορών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Maxim Sokolov, του κυβερνήτη της Αγίας Πετρούπολης, Georgy Poltavchienko, του προέδρου της VTB, Andrey Kostin, του προέδρου της Fraport AG, Dr. Stefan Schulte και του προέδρου της Copelouzos Group, Δημήτρη Κοπελούζου.

Το έργο περιελάβανε την κατασκευή νέου επιβατικού σταθμού, τον εκσυγχρονισμό των υπαρχόντων εγκαταστάσεων του αεροδρομίου και την κατασκευή οδικού κόμβου, νέων κτηρίων για εμπορική χρήση, όπως εμπορικό κέντρο, ξενοδοχείο 5 αστέρων, χώρους στάθμευσης κ.ά.

Η συνολική επένδυση ήταν της τάξεως του 1,2 δισ. ευρώ και πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα και σπουδαιότερα έργα υποδομής στη Ρωσία και την Ευρώπη, καθώς το Διεθνές Αεροδρόμιο του Pulkovo αποτελεί το τρίτο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Ρωσίας, μετά από τα αεροδρόμια της Μόσχας.

Με την ολοκλήρωσή και την παράδοσή του, το αεροδρόμιο έχει την ικανότητα να εξυπηρετεί ετησίως 18 εκατομμύρια επιβάτες. Στη Ρωσία θεωρείται ως έργο αναπτυξιακής και οικονομικής πνοής για την περιοχή, αλλά και για το σύνολο της χώρας, καθώς θα εξελιχθεί σε σημαντικό διεθνή αεροπορικό κόμβο στη Βαλτική αυξάνοντας το οικονομικό δυναμικό της ευρύτερης περιοχής. Καλύπτει τα υψηλότερα διεθνή πρότυπα, προωθεί καινούριους προορισμούς και ενισχύει την εμπορική και τουριστική κίνηση. Παράλληλα, διατηρήθηκαν οι 3.000 θέσεις εργασίας και δημιουργήθηκαν επιπλέον άλλες 1.000 άμεσες θέσεις εργασίας, ενισχύοντας το εργατικό δυναμικό της περιοχής.

Ο πρόεδρος του Ομίλου Κοπελούζου και αντιπρόεδρος της Horizon Air Investment, Δημήτρης Κοπελούζος δήλωσε: «Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί την ολοκλήρωση της ανάπτυξης και του εκσυγχρονισμού του νέου αεροδρομίου Pulkovo στην Αγία Πετρούπολη. Το νέο σύγχρονο και υψηλού επιπέδου αεροδρόμιο είναι πύλη εισόδου αντάξια των αναγκών και της σύγχρονης πολιτιστικής κληρονομίας της Αγίας Πετρούπολης. Το αεροδρόμιο θα συντελέσει στην οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής και αποτελεί το επιστέγασμά της άψογης συνεργασίας των τριών εταιριών που ανέλαβαν την υλοποίηση του».

Pulkovo-Images_2011_01_24-5

Η συνολική επένδυση στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Pulkovo ήταν της τάξεως του 1,2 δισ. ευρώ και πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα και σπουδαιότερα έργα υποδομής στη Ρωσία και την Ευρώπη, το οποίο με την ολοκλήρωση και την παράδοσή του θα έχει την ικανότητα να εξυπηρετεί 18.000.000 (!) επιβάτες ετησίως

 

 

20150203_123909

Στιγμιότυπο από τον χαιρετισμό που απηύθυνε ο υπουργός Μεταφορών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Maxim Sokolov, κατά τη διάρκεια της τελετής εγκαινίων του νέου αεροδρομίου Pulkovo στην Αγία Πετρούπολη

20150203_123503 

Στο κέντρο, ο πρόεδρος της Copelouzos Group, Δημήτρης Κοπελούζος, πλαισιωμένος από τον κυβερνήτη της Αγίας Πετρούπολης, Georgy Poltavchienko (αριστερά) και τον υπουργό Μεταφορών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Maxim Sokolov (δεξιά)

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα