“Εμείς χάνουμε από την καθυστέρηση”

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Ομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στην Ευρωβουλή Τζιάνι Πιτέλα, που βρίσκεται στην Αθήνα για να αναγορευτεί επίτιμος δημότης Αθήνας, είχε σήμερα ο Σταύρος Θεοδωράκης. Μαζί με τον επικεφαλής του Ποταμιού ήταν ο ευρωβουλευτής του κινήματος Μίλτος Κύρκος.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού συζήτησε με τον Ιταλό ευρωβουλευτή για την ανάγκη να κλείσει η αξιολόγηση, ενώ συνομίλησαν και για τις εκλογές στην Ολλανδία, όπου επικράτησαν οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις.

Όπως είπε στις δηλώσεις που ακολούθησαν ο Σταύρος Θεοδωράκης «το ενδιαφέρον του Τζιάνι Πιτέλα, για τους Έλληνες και τις εξελίξεις στην Ελλάδα είναι γνωστό». Και συνέχισε τονίζοντας ότι η συζήτηση που είχαν αφορούσε «κυρίως για την θετική ακτίδα που ήρθε από την Ολλανδία, ότι ηττήθηκαν οι ακροδεξιοί ,νίκησαν τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα και νομίζουμε ότι αυτός είναι ο δρόμος να αλλάξουμε την Ευρώπη και όχι βέβαια να την καταστρέψουμε όπως κάποιοι θα ήθελαν». Όπως τόνισε ο επικεφαλής του κινήματος δεν πρέπει «να συρθούμε σε καινούργιους εθνικολαϊκισμούς , σε εθνικοπατριωτισμούς αλλά να φτιάξουμε καλύτερα την δική μας Ευρώπη διορθώνοντας πολλά από τα λάθη του παρελθόντος».

Ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού, Μίλτος Κύρκος, από την πλευρά του αναφέρθηκε στη συνάντηση που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα στη Ρώμη, εκεί όπως είπε «όλοι οι Ευρωπαίοι θα συναντηθούμε εκεί για να διατρανώσουμε ότι η Ευρώπη των επόμενων 10 χρόνων θα έχει ένα κοινωνικό πυλώνα, θα έχει ασφάλεια και θα έχει δουλειές στο στόχαστρο της».

Ο Τζιάνι Πιτέλα από την πλευρά του αναφέρθηκε στη συζήτηση που είχε με τον Σταύρο Θεοδωράκη και τον Μίλτο Κύρκο στη μάχη που δίνουν στην Ευρωβουλή από τη θέση των φιλοευρωπαϊστών. «Είμαστε ευτυχείς», είπε στη συνέχεια, «για τα αποτελέσματα των εκλογών στην Αυστρία και στην Ολλανδία, ευχόμαστε να έχουμε θετικά αποτελέσματα και στις προσεχείς εκλογές στην Γαλλία».

Ο Τζιάνι Πιτέλα προσκάλεσε τον επικεφαλής του Ποταμιού στις εκδηλώσεις που διοργανώνει η ομάδα των ευρωσοσιαλιστών Δημοκρατών, με αφορμή τη συμπλήρωση 60 χρόνων από την υπογραφή της Συνθήκης της Ρώμης. Όπως είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης με την παρουσία του και την παρουσία και των άλλων αρχηγών, που ανήκουν στον φιλοευρωπαϊκό χώρο θα έχουν τη δυνατότητα να εκφράσουν μια ξεκάθαρη θέση υπέρ της Ευρώπης. Μια Ευρώπη περισσότερο ενωμένη, περισσότερο συνεκτική και που θα έχει στραμμένη περισσότερο την προσοχή της, στην Ελλάδα. Εμείς υποστηρίζουμε τον ελληνικό λαό, εμείς στηρίζουμε το ελληνικό έθνος».

Για την αξιολόγηση

Στο μεταξύ για μία ακόμη φορά ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ επεσήμανε την ανάγκη να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση. Αναφερόμενος μάλιστα στο ποιος ευθύνεται είπε: «Εμείς έχουμε ξεκαθαρίσει ότι ευθύνες δεν έχει μόνο η κυβέρνηση. Το ΔΝΤ έχει υπερβολικές απαιτήσεις από τον λαό. Όμως, η καθυστέρηση σημαίνει για μας ότι χάνουμε, καταγράφεται αποεπένδυση και ανεργία. Από την καθυστέρηση ξέρουμε τι χάνουμε, να μας απαντήσει όμως η κυβέρνηση τι θα κερδίσουμε από αυτήν την καθυστέρηση».

Υποστήριξε ότι ο χρόνος μετρά εναντίον μας, γιατί δίνουμε τη δυνατότητα στους δανειστές να ζητούν περισσότερα. «Δεν πρέπει με κανέναν τρόπο να παρατείνουμε το κλείσιμο της αξιολόγησης, η οικονομία έχει ανάγκη να κλείσει. Συμπολίτες μας που προσπαθούν στον τουρισμό ή σε μικρές δραστηριότητες έχουν ανάγκη να κλείσει η αξιολόγηση» τόνισε ο κ. Θεοδωράκης και συμπλήρωσε: «η κοινωνία δεν έχει περιθώρια για αύξηση της φορολογίας, χρειάζεται περιορισμός του σπάταλου κράτους. Όμως ο κομματικός μηχανισμός στο κράτος δεν σφίγγει το ζωνάρι, βλέπουμε καθημερινή προσθήκη μετακλητών σε υπουργεία και υπηρεσίες» .

Σχετικά με το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για εκλογές, ο κ. Θεοδωράκης υπογράμμισε ότι «σε αυτή τη χώρα, η αξιωματική αντιπολίτευση για να σέβεται τον εαυτό της ζητά εκλογές. Εμείς δεν είμαστε σε αυτή τη λογική, το να πηγαίνουμε από εκλογές σε εκλογές δεν μας έχει οδηγήσει σε παράδεισο, αντιθέτως μας έχει οδηγήσει σε χρεοκοπία» .

Αναφερόμενος στην αποχώρηση στελεχών από το Ποτάμι και πιθανή προεκλογική συνεργασία με άλλα, είπε ότι δεν θα θέλαμε να φύγει κανένα στέλεχος ή βουλευτής του Ποταμιού καθώς όλοι μας αφήσαμε τις δουλειές μας και μπήκαμε στην πολιτική για να υπερασπιστούμε κάποιες αρχές. «Κάποιοι με τα πρώτα ζόρια εγκατέλειψαν το σκάφος, μας προκαλεί θλίψη, θα δείξει όμως τι θα κάνει η κοινωνία με εκείνους που έφυγαν» σημείωσε. Πάντως ο κ. Θεοδωράκης απέκλεισε προεκλογική συνεργασίας, επισημαίνοντας: «δεν είναι στο σκεπτικό μας να προδώσουμε αυτούς που πίστεψαν σε ότι είπαμε αναφορικά με το ότι χρειάζεται να αλλάξουμε το πολιτικό σύστημα και όχι την κυβέρνηση. Δεν δανειζόμαστε για να πληρώνουμε το κρατικό χρέος. Δεν μπορούμε να συνεργαστούμε προεκλογικά ούτε με τη ΝΔ ούτε με άλλο κόμμα».

Για την εξεταστική

Θετική ήταν η αντίδραση και του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη στην προαναγγελία του Αλέξη Τσίπρα για κατάθεση πρότασης για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα σκάνδαλα στον χώρο της υγείας.
Ωστόσο ο κ. Θεοδωράκης στην ανάρτησή του στο Twitter μέσω της οποίας εξέφρασε την θετική του απάντηση στην πρόταση της κυβέρνησης, τονίζει με νόημα ότι η πρόταση αυτή «είναι αντίμετρα για να περάσουν τα μέτρα.
«Εξεταστική και για την υγεία. Συμφωνούμε κι έχουμε πολλά να πούμε. Αν και για τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ όλα αυτά είναι αντίμετρα για να περάσουν τα μέτρα» έγραψε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα