Εμφύλιος στον Απόλλωνα!

 

Η ΑΕΚ είναι επί 14ετία ξεσπιτωμένη, χωρίς φυσική έδρα, με αποτέλεσμα όλο αυτά τα χρόνια να έχει χρησιμοποιήσει ως έδρα το ΟΑΚΑ, το «Γ. Καραϊσκάκης», τη Λεωφόρο, τη Νέα Σμύρνη, τη Ριζούπολη, το γήπεδο των Άνω Λιοσίων, του Ταύρου. Όσο υπήρχε η Νέα Φιλαδέλφεια, έπαιξε δύο σεζόν στο Ολυμπιακό Στάδιο λόγω εργασιών. Άλλο αυτό, όμως, και άλλο να ξεσπιτώνεσαι επειδή σε διώχνει η ίδια σου η ομάδα!

Ο ερασιτέχνης Απόλλωνας υποχρέωσε σε φυγή την ΠΑΕ Απόλλωνας από τη Ριζούπολη λόγω διαφωνιών μεταξύ των δύο διοικήσεων και έτσι η «ελαφρά ταξιαρχία» θα υποχρεωθεί να χρησιμοποιήσει φέτος το γήπεδο του Πανιωνίου! Με ανακοίνωσή της η ΠΑΕ εξηγεί τους λόγους της απόσχισης, ενώ αναμένεται και η απάντηση του ερασιτέχνη:

«Μετά από 60 ημέρες ανεδαφικών και άκαρπων διαπραγματεύσεων με τον Ερασιτέχνη Απόλλωνα, λόγω του γνωστού θέματος – προβλήματος μη συμφωνίας με τον Ερασιτέχνη για την βελτίωση – αποκατάσταση του αγωνιστικού χώρου της Ριζούπολης, με κύριες αιτίες α) τη συνεχιζόμενη χρήση που επιθυμεί να κάνει ο Ερασιτέχνης, αδιαφορώντας για τις αντοχές του αγωνιστικού χώρου και τις ανάγκες της ΠΑΕ και β) τις υπέρογκες οικονομικές απαιτήσεις του, η ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης ανακοινώνει, ότι εξαναγκάστηκε να αποχωρήσει από το γήπεδο της Ριζούπολης.

Για την αγωνιστική περίοδο 2016 – 2017, οι εντός έδρας αγώνες Πρωταθλήματος και Κυπέλλου θα διεξάγονται στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης.

Οι λόγοι της αναγκαστικής αυτής επιλογής είναι:

  1. Ο πολύ κακός αγωνιστικός χώρος της Ριζούπολης, με αποκλειστική ευθύνη του Ερασιτέχνη, κάτι που δεν επιτρέπει να αγωνιστεί εκεί επαγγελματική ποδοσφαιρική ομάδα, καθώς δεν είναι τεχνικά εφικτή η χρήση του αγωνιστικού χώρου και για αγώνες και για προπονήσεις των Ακαδημιών του Ερασιτέχνη.
  2. Το αρνητικό έως και «τοξικό» περιβάλλον από μικρή ομάδα ανθρώπων, που δεν επιθυμούν η ομάδα να επιτύχει το στόχο της, την άνοδο στη Super League.
  3. Η πρόθεση πλήρους ανεξαρτησίας της επαγγελματικής ποδοσφαιρικής ομάδας της ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης από τον Ερασιτέχνη, ο οποίος, με την έως σήμερα συμπεριφορά του, δημιουργεί σοβαρές υπόνοιες ότι θα προκαλέσει και στο μέλλον προβλήματα στην ομάδα μας.
  4. Η απόφαση της ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης, ώστε το ποδόσφαιρο να αποτελεί υπόθεση της ΠΑΕ, με την ίδρυση Ακαδημιών Ποδοσφαίρου από την ίδια την ΠΑΕ.

Είναι λυπηρή, για την ιστορία της ομάδας, η αναγκαστική αποχώρηση της ΠΑΕ από το γήπεδο της Ριζούπολης.

Οι Απολλωνιστές που έχτισαν το γήπεδο, με το αίμα και τον ιδρώτα τους είχαν επιθυμία και όραμα να βλέπουν την αγαπημένη τους ομάδα να αγωνίζεται και να μεγαλουργεί στο γήπεδο της Ριζούπολης. Ο κύκλος των συγκεκριμένων ανθρώπων που προκάλεσε την έξωση της ποδοσφαιρικής μας ομάδας από τη φυσική της έδρα είναι βέβαιο ότι κινήθηκε μακριά από το πνεύμα και τους ευγενείς σκοπούς των Απολλωνιστών που έχτισαν τη Ριζούπολη και διέψευσαν το όραμα και τις προσδοκίες τους. Δηλαδή,οι άνθρωποι αυτοί έκαναν ξανά πρόσφυγα τον Απόλλωνα,

για να επιτύχουν καταχρηστικά, άμεσα και έμμεσα, μεγαλύτερο οικονομικό – χρηματικό όφελος και να ενισχύσουν τα τμήματα του Ερασιτέχνη που είναι εντελώς άσχετα με το ποδόσφαιρο. Τους παραδίδουμε στην κρίση των φιλάθλων και της Ιστορίας.

Αφήνουμε πίσω τη μιζέρια, την κακομοιριά και τον διχασμό, που εκείνοι αντιπροσωπεύουν και δηλώνουμε ότι η ΠΑΕ Απόλλων είναι μεγάλη ομάδα, θα το ξεπεράσει και αυτό και θα επιτύχουμε το στόχο μας που δεν είναι άλλος από το να αποκαταστήσουμε το όνομα της ομάδας μας στην Ιστορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Εμείς θα προχωρήσουμε και χωρίς αυτούς, που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να θέτουν εμπόδια στην ομάδα μας.

Όσοι φίλοι του Απόλλωνα Σμύρνης πιστεύουν στο όραμα και στην προσπάθεια που κάνουμε, ας μας ακολουθήσουν.

Αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή, από τη στιγμή που «έκλεισε» το θέμα του γηπέδου, είναι επιτέλους να διαφυλάξουμε την ηρεμία της ομάδας, για να επιτύχει το στόχο της.

Τέλος, θέλουμε να ευχαριστήσουμε δημόσια τα μέλη της ΠΑΕ Πανιώνιος, τον Ερασιτέχνη Πανιώνιο, τους φιλάθλους του Πανιωνίου και όλα τα μέλη της οικογενείας του Πανιωνίου, για την εξαιρετική χείρα βοηθείας που τείνουν στην ομάδα μας σε αυτή τη δύσκολη προσπάθεια που κάνει. Προσβλέπουμε στη φιλοξενία και στη ζεστασιά τους και δηλώνουμε ότι στο μέλλον, θα τους το ανταποδώσουμε, διότι οι φίλοι στα δύσκολα φαίνονται.Τους ευχαριστούμε πολύ.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα