Ενημερωτική καμπάνια για την μείωση της πλαστικής σακούλας

Λίγες μέρες πριν την εφαρμογή της νέας νομοθεσίας (1/1/2018), η οποία έχει σκοπό την μείωση της πλαστικής σακούλας, το Ινστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών σε συνεργασία με οκτώ αλυσίδες σουπερμάρκετ πραγματοποιεί καμπάνια ενημέρωσης πάνω στο θέμα, με όνομα «Νοιαζόμαστε σήμερα. Ζούμε καλύτερα αύριο».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση των πολιτών με διάφορους τρόπους, όπου δημιούργησε η ΙΕΛΚΑ με την υποστήριξη της Ste.Ma.Consulting:

1)      Διανομή ειδικών φυλλαδίων με 23 ερωτήσεις και απαντήσεις για την εφαρμογή του νόμου  4496/2017. Το φυλλάδιο θα μπορεί να το βρει κανείς σε ένα από τα 1.500 καταστήματα σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα.

2)      Πληροφορίες σε διάφορα φυλλάδια προσφορών και παρόμοια έντυπα.

3)      Θα αναρτηθεί αφίσα ενημέρωσης και προώθησης της επαναχρησιμοποιημένης τσάντας.

4)      Και τέλος, μπορεί ο οποιοσδήποτε να επισκεφθεί την ιστοσελίδα  www.alisidagiatoperivallon.gr για περαιτέρω πληροφορίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, 400 πλαστικές σακούλες χρησιμοποίησε ο κάθε κάτοικος της Ελλάδας, το έτος 2017 ενώ είμαστε στην πρώτη θέση σε κατανάλωση.

Πλαστική σακούλα και περιβάλλον

Το λιγότερο, 269.000 τόνοι από σακούλες, δηλαδή πέντε τρισεκατομμύρια πλαστικά, κολυμπούν στον ωκεανό ενώ οκτώ εκατομμύρια τόνοι εισέρχονται ετησίως. Πόσο βλαβερό μπορεί να είναι το πλαστικό όμως για εμάς και το περιβάλλον;

·         Προκαλεί μόλυνση για περισσότερο από 450 χρόνια μέχρι να αποσυντεθεί πλήρως.

·         Είναι κίνδυνος για το θαλάσσιο οικοσύστημα.

·         Το πλαστικό είναι υπεύθυνο για τον θάνατο εκατομμύριων θηλαστικών, πτηνών και ψαριών.

·         Οι θαλάσσιες χελώνες καταπίνουν με μεγαλύτερη ευκολία την πλαστική σακούλα εφόσον μοιάζουν με μέδουσες με αποτέλεσμα τον θάνατο τους.

·         Στο βυθό οι σακούλες καλύπτουν τη θαλάσσια βλάστηση και νεκρώνουν την περιοχή που καλύπτουν.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα