Ενθουσιασμένος από το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας ο πρωθυπουργός

Ενθουσιασμένος δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά την ξενάγησή του στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) του Ηρακλείου Κρήτης, το οποίο επισκέφθηκε στο πλαίσιο της παρουσίας του στην Κρήτη για το 3ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση.

Νωρίτερα, κατά την διάρκεια της περιήγησής του στους χώρους τους Ιδρύματος, ο κ. Τσίπρας  είχε πει: «Κρίμα που δεν γνωρίζει η πλειονότητα των Ελλήνων το έργο που συντελείται στο ΙΤΕ. Αν δώσουμε ανάσα στην έρευνα, θα κάνουμε θαύματα».

Ο πρωθυπουργός κατά την συνάντησή του με νέους ερευνητές που είχαν φύγει από την Ελλάδα και επέστρεψαν, δήλωσε «υπερήφανος που η Ελλάδα έχει ένα τόσο υψηλό επίπεδο επιστημόνων» και επεσήμανε ότι «πρέπει να δώσουμε χώρο και ανάσα στον επιστημονικό κόσμο για να αναπτυχθεί».

Πρόσθεσε τέλος ότι «όσο η χώρα θα βγαίνει από την κρίση, τόσο θα έχουμε την δυνατότητα να κάνουμε περισσότερα πράγματα», ενώ επεσήμανε ότι «όλη η κοινωνία επενδύει στην γνώση που αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο και πρέπει να δοθούν κίνητρα στους νέους επιστήμονες να επιστρέψουν».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα