Ενστάσεις και αιτήματα πάνω από τον τάφο του Μητροπάνου- Τι ζητάει η οικογένεια

 Αίτημα παραμονής του τάφου του Δημήτρη Μητροπάνου εσαεί…στο Α’ Κοιμητήριο Αθηνών υπέβαλε στις 10 Φεβρουαρίου η οικογένειά του, «χωρίς περαιτέρω οικονομική επιβάρυνση», σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος».

Την ερχόμενη Πέμπτη, 10 Μαρτίου, αναμένεται να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο το αίτημα της Βένιας Μητροπάνου, που συνυπογράφουν οι κόρες τους Αναστασία και Μυρσίνη, ενώ την τελική κουβέντα θα πει ο δήμαρχος κύριος Καμίνης.

Η ταφή του τραγουδιστή έγινε στις 12 Απριλίου 2012 σε τάφο τριετούς χρήσεως με την καταβολή των αναλογούντων τελών και δικαιωμάτων, ενώ με βάση τον κανονισμό λειτουργίας του κοιμητηρίου η ανακομιδή των οστών γίνεται ύστερα από τρία χρόνια. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, επιτρέπεται η  παράταση ταφής για ένα μόνο έτος εφόσον το αποδεχτούν οι συγγενείς και καταβάλλουν προκαταβολικά την οφειλή.

Στην περίπτωση του Δημήτρη Μητροπάνου όντως δόθηκε παράταση ταφής έως τις 12/04/2016 αλλά «τα ανωτέρω τέλη παράτασης ταφής δεν έχουν πληρωθεί».

Στο αίτημα που κατέθεσε η χήρα του τραγουδιστή ζητά να μην πραγματοποιηθεί η εκταφή και να μείνει για πάντα εκεί ο αείμνηστος σύζυγός της, λόγω της αγάπης που του είχε και του έχει το κοινό αλλά και γιατί άφησε μεγάλη πολιτισμική ιστορία πίσω του.

«Ο Δημήτρης Μητροπάνος συνεισέφερε στον πολιτισμό από το δικό του μετερίζι για πάνω από 45 χρόνια και θεωρούμε εύλογο αίτημα την παραμονή του τάφου του εσαεί στο σημείο, χωρίς περαιτέρω οικονομική επιβάρυνση», αναφέρει χαρακτηριστικά η Βένια Μητροπάνου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα