ΕΝΣΤΟΛΟΙ: Νυν υπέρ πάντων η επιστροφή των περικοπών αναδρομικά

Στην άσκηση όλων των ένδικων μέσων προκειμένου να τους επιστραφούν αναδρομικά οι περικοπές που έγιναν στις αποδοχές τους και κρίθηκαν αντισυνταγματικές από την Ολομέλεια του ΣτΕ , προτίθενται όπως όλα δείχνουν να προβούν οι ένστολοι. Αντιπροσωπεία όλων των σωμάτων επισκέφθηκε τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Σωτήρη Ρίζο, ο οποίος ωστόσο δήλωσε αναρμόδιος επί του θέματος.

Οι ένστολοι έχουν δύο δυνατότητες άσκησης ένδικων μέσων για την εφαρμογή της δικαστικής απόφασης:
# Η μια περιλαμβάνει την υποβολή αγωγής στα Διοικητικά Δικαστήρια σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου και να ζητήσουν να εκδικαστεί με διαδικασίες εξπρές, ως πρότυπη δίκη, σύμφωνα με τις επιταγές του νόμου 3900/2010. Όπως χαρακτηριστικά μάλιστα επεσήμαιναν νομικοί κύκλοι, σχεδόν μετά βεβαιότητας οι αγωγές θα γίνουν δεκτές, καθώς στηρίζονται στην μη εκτέλεση της απόφασης της Ολομέλειας του ΣτΕ.
# Η δεύτερη επιλογή είναι να καταθέσουν μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου σε βάρος των αρμόδιων υπουργών για μη εκτέλεση δικαστικής απόφασης. Η διαδικασία αυτή είναι πιο χρονοβόρα, καθώς από την Εισαγγελία θα πρέπει να ζητηθεί η άρση της ασυλίας των αρμοδίων υπουργών και να εξεταστεί εάν θα πρέπει να ασκηθεί σε βάρος τους ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος και για μη συμμόρφωση προς δικαστική απόφαση.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα