Ενταση κατά μάρτυρα στη δίκη της ΧΑ

Στις 2 Δεκεμβρίου θα συνεχιστεί η κατάθεση της Δήμητρας Ζώρζου, αυτόπτη της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, καθώς η μάρτυρας μετά το επεισόδιο με τον κατηγορούμενο Ιωάννη Καζαντζόγλου δεν ήταν σε θέση να συνεχίσει την κατάθεση της.

Νωρίτερα, πανδαιμόνιο επικράτησε όταν ως αυτόπτης μάρτυρας αναγνώρισε τον κατηγορούμενο Ιωάννη Καζαντζόγλου, ως συνοδηγό στο αυτοκίνητο του Γιώργου Ρουπακιά.

Η φοιτήτρια Δήμητρα Ζώρζου, που το βράδυ της δολοφονίας ήταν στο επίμαχο σημείο με μία φίλη της, κλήθηκε από την πρόεδρο να αναγνωρίσει τον άνδρα που είδε ως συνοδηγό στο αυτοκίνητο του Ρουπακιά. Η μάρτυρας υπέδειξε τον Καζαντζόγλου λέγοντας χαρακτηριστικά: «είναι αυτός, ο δεύτερος από δεξιά» ενώ στην ερώτηση της προέδρου αν είναι απόλυτα σίγουρη απάντησε: «απόλυτα ασφαλής δεν είμαι, αλλά ο σωματότυπος είναι αυτός». Ο κατηγορούμενος σηκώθηκε όρθιος και απευθυνόμενος στην μάρτυρα τής είπε: «κοίταξέ με καλά. Με θυμάσαι από εκείνο το βράδυ;». Όταν άκουσε την κ. Ζώρζου να απαντά θετικά με έντονες κινήσεις και ενώ ο διπλανός του στο εδώλιο κατηγορούμενος προσπαθούσε να τον συγκρατήσει είπε κάτι στη μάρτυρα, η οποία ταράχθηκε πολύ και αφού ζήτησε διακοπή βγήκε κλαίγοντας από τη δικαστική αίθουσα.

Η κ. Ζώρζου ρωτήθηκε από συνηγόρους της Πολιτικής Αγωγής αν πριν τη διακοπή της συνεδρίασης φοβήθηκε και όταν απάντησε θετικά της ζητήθηκε να διευκρινίσει αν φοβήθηκε “από τις απειλές του Ι. Καζαντζόγλου”. Η ερώτηση αυτή προκάλεσε έντονη αντίδραση από την υπεράσπιση του κατηγορουμένου, που έκανε λόγο για “λάσπη” και επισήμανε πως αν συνέβη κάτι τέτοιο θα πρέπει να το καταγγείλει η ίδια η μάρτυρας.

Λίγο πριν διακοπεί η σημερινή διαδικασία, ο συνήγορος του Ι. Καζαντζόγλου ζήτησε τον λόγο και είπε ότι «βυσσοδομούν τα Μέσα σε βάρος του εντολέα του» και ότι «αναφέρουν ψευδώς πως απείλησε την μάρτυρα».

Η πρόεδρος του απάντησε πως αυτό δεν έχει σχέση με το δικαστήριο και ότι «ενώπιον του δικαστηρίου δεν έγινε τίποτε».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα