«Ενωμένοι στη μάχη, χωρίς δισταγμούς»

Ενημερωτικό σημείωμα προς τις οργανώσεις, τα μέλη, τα στελέχη, αλλά και τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ έστειλε η ηγεσία του Κινήματος, ενόψει των ευρωεκλογών και του β’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Οπως αναφέρεται σε αυτό, «όλα μαζί τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, της Ελιάς, οι αγωνιστές της Δημοκρατικής Παράταξης δίνουν το παρόν ενωμένοι σε αυτή τη μάχη, χωρίς δισταγμούς και προκαταλήψεις. Τα μηνύματα που έρχονται από όλη τη χώρα είναι μηνύματα συσπείρωσης της παράταξης, ενότητας του έθνους, αισιοδοξίας, αλλά και αποφασιστικού αγώνα για να κρατηθούμε στη σωστή κατεύθυνση. Με την Δημοκρατική Παράταξη και το ΠΑΣΟΚ ισχυρό στην πρώτη τη γραμμή της πολιτικής ζωής στην Ελλάδα και την Ευρώπη».

Τονίζεται, επίσης, ότι στον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών τα στελέχη του Κινήματος που μετείχαν επικεφαλής συνδυασμών χωρίς κομματικά χρίσματα είχαν θετικά αποτελέσματα. Και στον δεύτερο γύρο μετέχουν ως υποψήφιοι σε 8 περιφέρειες από τις 13, αλλά και σε παραπάνω από 120 δήμους και σε παραπάνω από 30 πρωτεύουσες νομών. Ο στόχος είναι «να ολοκληρωθεί το πρώτο θετικό αποτέλεσμα με την εκλογή των περιφερειαρχών και δημάρχων που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Παράταξη στο β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών».

Στο κείμενο, ασκείται επίσης έντονη κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και τονίζεται ότι «οι στενές κομματικές επιλογές σε πανελλήνιο επίπεδο απέτυχαν καθαρά. Οσοι επέλεξαν να αναμετρηθούν μόνοι τους με τα ποσοστά των βουλευτικών εκλογών του 2012, είδαν τα ποσοστά τους αυτά να περιορίζονται».

Σε ό,τι αφορά τη στάση που θα τηρήσει εκεί όπου δεν υπάρχουν υποψήφιοι προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ, όπως επισημαίνεται, τα κριτήρια είναι «η ποιότητα, η ικανότητα, ο αυτοδιοικητικός χαρακτήρας». Επίσης, απορρίπτονται «τα κομματικά διλήμματα, η λογική ‘δημοψηφίσματος’ του ΣΥΡΙΖΑ και οι λογικές διχασμού των πολιτών».

Σε ότι αγορά τις διπλές κάλπες της Κυριακής υπογραμμίζεται ότι «αυτό που χρειάζεται πάνω από όλα είναι να ενώσουμε τη χώρα, να ενώσουμε το έθνος στη βάση αξιακών και ιδεολογικών χαρακτηριστικών και όχι στην ψευδή βάση ‘μνημόνιο-αντιμνημόνιο’».

«Εμείς» προστίθεται «επιδιώκουμε την προοδευτική σταθερότητα. Που δεν σημαίνει στασιμότητα. Που δεν σημαίνει νέες θυσίες, που θέτει τέρμα σε νέα δημοσιονομικά μέτρα λιτότητας. Τέτοια μέτρα δεν θα υπάρξουν. Αντιλαμβανόμαστε πλήρως τα μηνύματα και τις αγωνίες του ελληνικού λαού, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Έλληνας πολίτης.

Γι’ αυτό πρέπει να υπάρχει ισχυρός προοδευτικός πόλος στην κυβέρνηση. Κι αυτός είναι το ΠΑΣΟΚ, η Ελιά, οι βουλευτές της δικής μας ΚΟ μέσα στην κυβέρνηση».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα