Εν μέσω ΔΕΘ η συνάντηση Φώφης-Σταύρου

Στα μέσα Σεπτεμβρίου αναμένεται η συνάντηση της Φώφης Γεννηματά με τον Σταύρο Θεοδωράκη, προκειμένου να συμφωνήσουν στο τελικό χρονοδιάγραμμα στην πορεία ανασυγκρότησης του χώρου στον οποίο τοποθετούνται τα κόμματά τους.
Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης θα μεταβεί στη ΔΕΘ στις 15 Σεπτεμβρίου, ενώ μία μέρα αργότερα θα ανέβει στη Θεσσαλονίκη ο επικεφαλής του Ποταμιού. Έως τότε, ή αμέσως μετά την επιστροφή τους στην Αθήνα, προγραμματίζεται και η προαναγγελθείσα μεταξύ τους συνάντηση, που θα αποτελέσει και την έναρξη των διαδικασιών για τη συγκρότηση του νέου σχήματος και την εκλογή του νέου αρχηγού με ψηφοφορία στη βάση. Στο μεταξύ, οι ζυμώσεις μεταξύ των στελεχών της παράταξης δίνουν και παίρνουν και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει την εμφάνιση ‘νέων παικτών’, ή νέων συμφωνιών στην πορεία ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς.
Στην Χαριλάου Τρικούπη, διαβεβαιώνουν ότι πιστεύουν βαθιά στο εγχείρημα για αυτό και θα κρατήσουν χαμηλούς τόνους, ώστε να μη δυναμιτιστεί σε καμία φάση της διαδικασίας. Δεν κρύβουν ωστόσο και τη δυσαρέσκειά τους από την προσπάθεια κωλυσιεργίας που παρατηρούν (ήδη, το ραντεβού των δύο αρχηγών έχει πάρει παράταση, αφού αρχικά προγραμματιζόταν για το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου), φοβούμενοι τυχόν ‘τεχνητή κρίση’ από την πλευρά του Ποταμιού, προκειμένου να αποχωρήσει από την προσπάθεια αν κρίνει ότι είναι αδύνατη η επικράτηση του Σταύρου Θεοδωράκη στην ψηφοφορία για την ανάδειξη αρχηγού. Ο επικεφαλής του Ποταμιού από την πλευρά του, επιχειρεί να διασκεδάσει τέτοιου είδους εντυπώσεις, διαρρέοντας ότι η επιτυχία ή αποτυχία του δεν θα κριθεί από συμβατικές αποφάσεις, αφού δεν έχει τις ανασφάλειες των παραδοσιακών πολιτικών.

Ανακοίνωση
Στο μεταξύ από την Χαριλάου Τρικούπη σχολίασαν μέσω ανακοίνωσης την συνέντευξη του πρωθυπουργού. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «Ο κ. Τσίπρας ματαιοπονεί. Δεν μπορεί να συνεχίσει την εξαπάτηση των Ελλήνων. Τον πήραν είδηση. Όλοι πια συνειδητοποιούν ότι με την Κυβέρνηση του τα πράγματα γίνονται κάθε μέρα χειρότερα στη χώρα. Ας σταματήσει τουλάχιστον να εξοργίζει τους Έλληνες μιλώντας για ανάπτυξη. Η ύφεση καλά κρατεί από μια Κυβέρνηση που είναι εχθρός των επενδύσεων».
Και προσθέτει: «Είναι δε θράσος να μιλά για κοινωνική πολιτική. Την ώρα που κόβει συντάξεις και ΕΚΑΣ, που οι φόροι πνίγουν τα νοικοκυριά, που 40000 παιδιά μη προνομιούχων πολιτών μένουν εκτός βρεφονηπιακών σταθμών. Αυτή η Κυβέρνηση δεν μπορεί. Δεν μπορεί να βγάλει έργο, να πετύχει στόχους. Εμείς τόσο για το χρέος όσο και για τα πρωτογενή πλεονάσματα έχουμε πάρει θέση για το πώς μπορεί η χώρα να διαπραγματευθεί αξιόπιστα και αποτελεσματικά».
Όχι άλλα ψέματα. Όσο πιο γρήγορα φύγουν τόσο το καλύτερο για τον τόπο και τον λαό…», καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα