Εξαντλεί όλα τα περιθώρια για Σάντος ο Σαββίδης

Αποφασισμένος να φτάσει στα… άκρα και να εξαντλήσει όλα τα χρονικά περιθώρια που έχει στη διάθεσή του εμφανίζεται ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, προκειμένου να πείσει τον Φερνάντο Σάντος να αναλάβει εκ νέου την τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Ο Φερνάντο Σάντος αποτελεί τον διακαή πόθο του Ιβάν Σαββίδη για τον πάγκο του ΠΑΟΚ, γεγονός που αποδεικνύεται από την εμμονή των ανθρώπων του «Δικέφαλου του Βορρά» στην περίπτωση του Πορτογάλου. Τον έμπειρο προπονητή συνάντησε στην Πορτογαλία ο Λούμπος Μίχελ, ο οποίος φέρεται να ζήτησε απάντηση το συντομότερο δυνατό, ώστε να προχωρήσει ο προγραμματισμός ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Βέβαια, κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει αν τελικά ο 62χρονος τεχνικός θα παραμείνει στον πάγκο της Εθνικής Πορτογαλίας μετά το πέρας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Γαλλίας, όπου οι Ίβηρες φιλοδοξούν να πετύχουν κάτι σημαντικό το ερχόμενο καλοκαίρι.

Ο μεγαλομέτοχος του «Δικέφαλου του Βορρά» θεωρεί πως ο Πορτογάλος τεχνικός είναι ο άνθρωπος που μπορεί να στήσει την ομάδα πάνω σε ανταγωνιστικές βάσεις, ενώ τα οφέλη θα είναι πολλαπλά από την παρουσία του στην τεχνική ηγεσία. Σύμφωνα με το περιβάλλον του Ιβάν Σαββίδη, ο ΠΑΟΚ θα κερδίσει:

1)Ισορροπία στην ομάδα. Ο Σάντος έχει αποδείξει ότι γνωρίζει τη δουλειά του. Οι ομάδες του παρουσιάζουν μία σταθερότητα, γεγονός που αποδεικνύει ότι έχει ένα δικό του σύστημα, το οποίο ακολουθεί και εφαρμόζει με μεγάλη επιτυχία.

2)Ηρεμία στα αποδυτήρια. Ο Πορτογάλος είναι υπέρ της πειθαρχίας, γνωρίζει ωστόσο τον τρόπο να επιβάλλει τους δικούς του νόμους στο εσωτερικό της ομάδας, δίχως να προκαλεί αντιδράσεις. Το βασικό του προσόν είναι ότι εκπέμπει σεβασμό και δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης από τους παίκτες του, διαχωρίζοντας τους ρόλους του καθενός στον σύλλογο.

3)Την αποδοχή του κόσμου. Ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα που αντιμετώπισε ο Ιβάν Σαββίδης και οι συνεργάτες του, καθ’ όλη τη διάρκεια της παρουσίας του στο «τιμόνι» του συλλόγου, ήταν οι αντιδράσεις του κόσμου. Πρόσφατα, ένας ικανός αριθμός συνδέσμων όχι μόνο αμφισβήτησε την προσφορά του στην ΠΑΕ, αλλά του επιτέθηκε σφόδρα με βαρύτατους χαρακτηρισμούς. Τα προηγούμενα χρόνια, στο πρώτο στραβό αποτέλεσμα ο κόσμος ζητούσε την «καρατόμηση» του εκάστοτε προπονητή, γεγονός που επέφερε μεγάλη αναστάτωση στην ομάδα και αποπροσανατολισμό από τη βασική υποχρέωσή της, δηλαδή την καλή παρουσία στο γήπεδο. Με τον Σάντος στον πάγκο, οι όποιες αντιδράσεις θα είναι ελάχιστες, καθώς ο 62χρονος τεχνικός είναι αναγνωρισμένος, αγαπητός στους οπαδούς του «Δικέφαλου του Βορρά» και δηλωμένος… ΠΑΟΚ. Είναι, με άλλα λόγια, ένα πρόσωπο πέρα από κάθε αμφισβήτηση. Η παρουσία του στον πάγκο θα προσέδιδε ασφάλεια και ηρεμία, στοιχεία τα οποία αναζητά εναγωνίως εδώ και τέσσερα χρόνια ο Ιβάν Σαββίδης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα