Εξεταστική για τον Καμμένο ζήτησε ο Μητσοτάκης

«Ιδού η Ρόδος, ελάτε να φτιάξουμε μια εξεταστική. Εγώ δεν καλύπτω κανένα» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης στη δευτερολογία του, αναφερόμενος και πάλι στην υπόθεση των συνομιλιών του υπουργού Άμυνας με ισοβίτη για υπόθεση ναρκωτικών, ωστόσο ο πρωθυπουργός δεν «σήκωσε το γάντι», χαρακτηρίζοντας την πρόταση άκαιρη.

Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τον πρωθυπουργό να απαντήσει αν γνώριζε για αυτή την επικοινωνία, τονίζοντας με εμφατικό τρόπο ότι «όσο αγαθές μπορεί να είναι οι προθέσεις αυτού που εμπλέκεται, αυτά δεν συμβαίνουν σε δημοκρατικές χώρες».

«Δύο τινά συμβαίνουν», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ «ήτο γνωρίζατε, οπότε έχουμε ανάμειξη σε επίπεδο πρωθυπουργού σε μια υπόθεση άκρως προβληματική ή δεν τον γνωρίζατε, οπότε ο κ. Καμμένος έχει αυτονομηθεί πλήρως και κακώς απολαμβάνει της εμπιστοσύνης σας», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και ρώτησε τον κ. Τσίπρα αν συμφωνεί να γίνει εξεταστική επιτροπή για το ζήτημα αυτό.

Τσίπρας: Άσκοπη η πρόταση σας

Αν έχετε οποιαδήποτε ένδειξη ή στοιχείο να πάτε στη Δικαιοσύνη απάντησε ο πρωθυπουργός, χαρακτηρίζοντας άσκοπη την πρόταση του κ. Μητσοτάκη για σύσταση εξεταστικής επιτροπής.

«Η υπόθεση αυτή κ. Μητσοτάκη διερευνάται από τη Δικαιοσύνη και είναι το λιγότερο άσκοπο να προτείνετε εδώ στη Βουλή να συστήσουμε εξεταστική επιτροπή», τόνισε. Είπε ότι ο υπουργός συνομίλησε, όταν αυτός που είναι μέσα του ζήτησε βοήθεια προκειμένου να δώσει φως σε μια σκοτεινή υπόθεση και τον παρέπεμψε στη δικαιοσύνη να πει αυτό που γνωρίζει. Οποιαδήποτε ένδειξη παραπάνω από αυτό έχετε, δεν χρειάζεται να ζητάτε εξεταστική. Πηγαίνετε στη Δικαιοσύνη, είναι σε εξέλιξη η διαδικασία της Δικαιοσύνης, να πάτε να καταθέσετε ό, τι έχετε, προκειμένου να διερευνηθεί με όλα τα στοιχεία αυτής της υπόθεσης».

Ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι η υπόθεση αφορά ένα πλοίο που βρέθηκε με πάνω από 2 τόνους ναρκωτικών και ότι στη δικαστική εξέλιξη γίναμε μάρτυρες αιφνίδιων θανάτων πολλών εκ των βασικών μαρτύρων. Είπε επίσης ότι κάνει εντύπωση σε όλους που αυτή η υπόθεση δεν ήρθε στη Βουλή όταν το πανελλήνιο βοούσε, αλλά ήρθε προσφάτως όταν η αξιωματική αντιπολίτευση επιχείρησε να εμπλέξει τον υπουργό Άμυνας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα