Εξηγήσεις για τον Ρουβίκωνα ζητά ο Μητσοτάκης από τον πρόεδρο της Βουλής

Εξηγήσεις για το θέμα που προέκυψε με την εισβολή μελών του «Ρουβίκωνα» στο προαύλιο της βουλής, τη σύλληψη και την άμεση απελευθέρωσή τους, ζητά με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τονίζει πως «πριν δύο μέρες είδαμε να αμαυρώνεται η εστία της Δημοκρατίας, η Βουλή των Ελλήνων», χαρακτηρίζοντας «πρωτοφανή» την ανοχή που επέδειξαν οι αστυνομικές δυνάμεις απέναντι στους εισβολείς.

Παραλλήλως επισημαίνει στον κ. Βούτση ότι εκ του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής, έχει την αρμοδιότητα και τη νομική υποχρέωση να διασφαλίζει την τήρηση της τάξης σε όλους τους χώρους του Κοινοβουλίου, να μεριμνά για την εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια της Βουλής, στο όνομα της οποίας, μάλιστα, ασκεί αστυνομική εξουσία έχοντας τη φρουρά αποκλειστικά υπό τις εντολές του.

Ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνει ακόμη ότι είναι «θεσμικά αδιανόητο να προσφέρεται ανοχή σε ομάδες τύπου “Ρουβίκωνα”, να παραβιάζουν χώρους της Βουλής, ενώ προσβλέπουν ανοιχτά στην κατάλυση του κράτους».

Ζητά τέλος να ενημερωθεί εγγράφως «με ποια αρμοδιότητα ο πρόεδρος του νομοθετικού Σώματος παρεμβαίνει προκειμένου να ελευθερωθούν πρόσωπα που διέπραξαν αδίκημα» και   τονίζει ότι «ο κατήφορος αυτός πρέπει να πάρει ένα τέλος για να ανασάνει η κοινωνία και να προστατευτεί η Δημοκρατία πριν οδηγηθούμε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα