Εξορμήσεις στις λαϊκές γειτονιές

Θέλοντας να περάσει μηνύματα ενότητας αλλά και εγρήγορσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κλείνει όλα τα μεγάλα θέματα του παρελθόντος, αφήνοντας πίσω πολιτικές διαφορές αλλά και κάθε υποψία εσωστρέφειας.

Η πλήρης αποκατάσταση των σχέσεων με τον Μεϊμαράκη, καθώς επίσης και τα αποτελέσματα της επίθεσης φιλίας Καμμένου στους «καραμανλικούς» που έφερε θετικά για την ενότητα της παράταξης αποτελέσματα, έχουν δώσει άλλον «αέρα» στον πρόεδρο της Ν.Δ.

Η εξαιρετική επιτυχία που είχε η περιοδεία Μητσοτάκη στην ανατολική Κρήτη από τη μία, οι δημοσκοπήσεις που φέρνουν μπροστά και σε απόσταση ασφαλείας τη Ν.Δ. από τον ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη, έχουν κάνει τους επιτελείς του κόμματος να επανασχεδιάσουν τη στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας.

Από τις μετρήσεις φαίνεται ξεκάθαρα ότι όσο βγαίνει στην επαρχία και στις γειτονιές της Αθήνας ο Μητσοτάκης, τόσο αυξάνεται η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η εισήγηση της επικοινωνιακής ομάδας είναι να επικεντρωθούν στις γειτονιές της Αθήνας που αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα, με πρώτο την ανεργία.

Οι πληροφορίες της «Α» λένε ότι την Τρίτη ο κ. Μητσοτάκης θα περιοδεύσει στο Ίλιον. Η Δυτική Αττική προσφέρεται και για συγκεντρώσεις «προεκλογικού χαρακτήρα» αλλά και για να μπορέσει να περάσει το πολιτικό αφήγημα της Ν.Δ., που δεν είναι άλλο από το «κόμμα δίπλα στον πολίτη».

Ο «γαλάζιος» πρόεδρος είναι διατεθειμένος να «οργώσει» όλη την Ελλάδα και να επικοινωνήσει ο ίδιος το μήνυμα του κόμματος, που δεν είναι άλλο από το να γίνουν τώρα εκλογές για να μην αυξηθεί ακόμα περισσότερο ο λογαριασμός από την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης την 25η Μαρτίου θα βρίσκεται στα Χανιά, σε έναν νομό που δεν έχει εκλεγεί βουλευτής της Ν.Δ., κάτι που θέλει να μην επαναληφθεί στις επόμενες εκλογές όποτε αυτές κι αν γίνουν.

Στις 3 και 4 Απριλίου θα περιοδεύσει σε Κοζάνη, Φλώρινα, Καστοριά, θέλοντας να στείλει ηχηρό μήνυμα στα γειτονικά Σκόπια. Ο Μητσοτάκης θα «πατήσει» στο τρίπτυχο «πατρίς, θρησκεία και… ασφάλεια», και αυτό θα το περάσει όχι μόνο με δηλώσεις και ομιλίες αλλά και με…. εικόνες.

Στις 28-30 Μαρτίου ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα μεταβεί στη Μάλτα, πραγματοποιώντας κατ’ ιδίαν συναντήσεις με Ευρωπαίους ηγέτες θέτοντας επί τάπητος το ελληνικό ζήτημα.

Η «μάχη» της Κρήτης και η σύγκριση με τον Τσίπρα

Στην περιοδεία της Κρήτης, που κορυφώθηκε με ομιλία στο Ηράκλειο, η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία καθώς, όπως έλεγαν στελέχη της Πειραιώς, ήταν 1.500 άτομα στην αίθουσα και γύρω στα 2.000 άτομα απ’ έξω. Μιλούσαν μάλιστα για τριπλάσιο κόσμο σε σχέση με αυτόν που είχε ο Αλέξης Τσίπρας όταν πριν από περίπου ένα μήνα είχε επισκεφτεί το Ηράκλειο.

Το πλέον ενθαρρυντικό στοιχείο, όπως ανέφεραν από τη Νέα Δημοκρατία, ήταν η προέλευση πολλών στελεχών και ψηφοφόρων που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, πολλά εκ των οποίων είχαν στηρίξει ΣΥΡΙΖΑ τα προηγούμενα χρόνια.

Η απογοήτευση από τον ΣΥΡΙΖΑ πλέον τους οδηγεί στη Νέα Δημοκρατία, και σε αυτό βοηθούν και τα στοχευμένα ανοίγματα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος απευθύνθηκε ονομαστικά στους προερχόμενους από το ΠΑΣΟΚ ψηφοφόρους.

Θεωρούν, δε, ότι με τη συνεχή ενίσχυση του αντικυβερνητικού κλίματος, και όσο οι υπόλοιπες δυνάμεις δεν ξεκαθαρίζουν ότι δεν υπάρχουν περιθώρια συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, οι απευθείας εισροές ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας θα μεγαλώνουν.

 

***   ***   ***   ***   ***   ***    ***   ***   ***   ***

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΡΑΣ: Ένας πρώιμος στην «Α»

Πολύς λόγος έχει γίνει για τους «πρώιμους» στη Ν.Δ… Πρόκειται για νέους άφθαρτους από όλους τους χώρους που ετοιμάζονται να καταλάβουν μία θέση στο ψηφοδέλτιο του κόμματος. Ένα σχέδιο που έχει εκπονηθεί από τη νέα ηγεσία του κόμματος και έχει ενοχλήσει τους… παλιούς. Η «Α» εντόπισε και μίλησε με έναν από αυτούς. Ο Γιάννης Κούτρας, μαιευτήρας-γυναικολόγος, αποφάσισε να κατέβει στον πολιτικό στίβο.

Η εσωστρέφεια είναι στο DNA του κόμματος. Το τελευταίο διάστημα υπάρχουν πολλά κρούσματα «απειθαρχίας». Θεωρείτε ότι η ηγεσία του κόμματος έπρεπε να είναι πιο σκληρή; Έπρεπε να διαγράψει Μεϊμαράκη, Παπακώστα;

«Την κοινωνία δεν την απασχολούν τα εσωκομματικά των κομμάτων. Η χώρα έχει μπροστά της βουνό από προβλήματα για να ασχολείται με τις εκάστοτε διαφοροποιήσεις. Δεν νομίζω ότι τίθεται θέμα απειθαρχίας ή ανταρσίας ή ό,τι άλλο σκαρφίζεται η προπαγάνδα του Μαξίμου προσπαθώντας να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από το καταστροφικό της έργο και να αλλάξει ατζέντα. Μιλήσατε για εσωστρέφεια στο DNA του κόμματος. Να θυμίσω ότι η Νέα Δημοκρατία από το ξεκίνημά της μέχρι τώρα έχει υποστεί αρκετές διαφοροποιήσεις και διασπαστικές κινήσεις, περισσότερες από κάθε άλλο κόμμα. Παρ’ όλα αυτά, παραμένει ισχυρή και πρώτη με διαφορά. Η ισχυρή της ιδεολογία και τα πιστεύω της είναι τα στοιχεία που την κρατούν ενωμένη. Ο πρόεδρος το ξεκαθάρισε και τόνισε: “Όποιος δεν μπορεί και δεν θέλει να ακολουθήσει ή νοιώθει ότι πρέπει να συμβιβαστεί με την τυχοδιωκτική ομάδα που κυβερνά τη χώρα, θα μείνει πίσω”».

Αν εκλεγείτε βουλευτής και κληθείτε να ψηφίσετε μέτρα που δεν θέλετε και είναι άδικα για τον ελληνικό λαό, τι θα κάνετε;

«Δεν πρόκειται να υπάρξει τέτοια ανάγκη. Δεν θα χρειαστεί να γίνει αυτό, γιατί δεν έχουμε υποσχεθεί, ούτε πρόκειται στο μέλλον να υποσχεθούμε ψέματα και λαϊκισμούς. Το συνονθύλευμα που μας κυβερνά, έχοντας υφαρπάξει την ψήφο του ελληνικού λαού με ψέματα, χύνει κροκοδείλια δάκρυα όταν πρόκειται να ψηφίσει μέτρα άδικα και σκληρά. Είπαν ψέματα, και λογικό είναι η πραγματικότητα να τους προσγειώνει ανώμαλα.

»Η Νέα Δημοκρατία λέει την αλήθεια στον ελληνικό λαό, όσο πικρή και αν είναι. Δεν τάζουμε σε όλους, δεν λέμε ναι σε κάθε αίτημα, δεν είμαστε Τσίπρας! Καταλαβαίνω τη δυσπιστία της κοινωνίας μετά από τη λαίλαπα ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αλλά αυτή είναι η διαφορά μας. Η Νέα Δημοκρατία είναι δύναμη ευθύνης και υπευθυνότητας. Θα υλοποιήσουμε ό,τι έχουμε υποσχεθεί. Λίγα ναι, αλλά τεκμηριωμένα, κοστολογημένα και πραγματικά. Έχουμε πρόγραμμα, έχουμε λύσεις, έχουμε και τη θέληση να υλοποιήσουμε ό,τι εξαγγέλλουμε και αυτή είναι η σημαντική μας διαφορά με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα