Επίθεση Δ. Στρατούλη στο Σίμο Κεδίκογλου για την αδήλωτη εργασία

Συνέχεια στην αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει μεταξύ κυβέρνησης – αξιωματικής αντιπολίτευσης για το θέμα της αδήλωτης εργασίας έδωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης, καταλογίζοντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο πως «ψεύδεται και συκοφαντεί συνεχώς και ασυστόλως».

Όπως αναφέρει, «ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν προτείνει την κατάργηση του προστίμου για την μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, που η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου έφτασε στο 40%, αλλά θα ψηφίσει τη σχετική διάταξη στη Βουλή, προτείνοντας μέτρα ουσιαστικής βελτίωσής της».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κεδίκογλου χαρακτήρισε την Πέμπτη τον ΣΥΡΙΖΑ «πολιτικό πλυντήριο» της αδήλωσης εργασίας, με αφορμή τη θέση που εξέφρασε ότι τα πρόστιμα για την καταπολέμησή της πρέπει να επιβάλλονται βάσει της αρχής της αναλογικότητας.

«Για άλλη μια φορά ο κ. Κεδίκογλου λέει συνειδητά ψέματα, ως κοινός συκοφάντης, αφού πρώτα έφτασε να κατασκευάζει μέχρι και ανύπαρκτες δηλώσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Παναγιώτης Λαφαζάνης που δεν έχουν καν μιλήσει πότε και πουθενά για το συγκεκριμένο θέμα, γεγονός που από μόνο του κάνει αναξιόπιστες τις δηλώσεις του», σημειώνει ο κ. Στρατούλης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον κ. Κεδίκογλου ότι «προκειμένου να καλύψει τις εγκληματικές πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης για την εκτίναξη της εισφοροδιαφυγής και μαύρης εργασίας και την μετατροπή ολόκληρης της χώρας μας σε Μανωλάδα, ισχυρίζεται ψευδώς ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει την κατάργηση του προστίμου για την καταπολέμησή της».

Σύμφωνα με τον κ. Στρατούλη, «η αλήθεια είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί την ανασφάλιστη και μαύρη εργασία μέγιστο οικονομικό και κοινωνικό έγκλημα, ότι πρέπει να αντιμετωπίζεται εκτός των άλλων και με αυστηρά πρόστιμα, και θα ψηφίσει στη Βουλή τη σχετική διάταξη προτείνοντας ουσιαστικά μέτρα βελτίωσής της».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα