Επίθεση κατά της κυβέρνησης από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης αναφορικά με το προωθούμενο ασφαλιστικό νομοσχέδιο εξαπολύει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, η οποία τάσσεται στο πλευρό των δικηγόρων αλλά και των λοιπών φορέων που αντιδρούν στην θέσπισή του.

Το Δ.Σ. της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων με ομόφωνη ανακοίνωση ζητεί την απόσυρση του νομοσχεδίου ενώ καταγγέλλει «την υποβάθμιση του δικηγορικού επαγγέλματος που έχει ως συνέπεια την εξαθλίωση, την οικονομική εξόντωση και εν τέλει την αναξιοπρεπή διαβίωση του συνόλου των δικηγόρων γεγονός που πλήττει τον ίδιο τον θεσμό της Δικαιοσύνης».

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, εξαπολύει επίθεση στην κυβέρνηση επισημαίνοντας ότι «η νομοθέτηση καθ΄ υπόδειξη των θεσμών και με έξωθεν παρεμβάσεις υποβαθμίζει την ποιότητα απονομής της Δικαιοσύνης» σημειώνοντας ότι «η Ελλάδα θα πρέπει να παύσει να αποτελεί το οικονομικό πειραματόζωο της Ευρώπης». Τέλος, αναφερόμενη στους πολίτες σημειώνει ότι «η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών έχει ξεπεράσει τα όρια της αυτοθυσίας προς το σκοπό της οικονομικής διάσωσης της χώρας, εντούτοις συνεχίζεται η επιβολή νέων μέτρων που πλήττουν τον πυρήνα της αξιοπρεπούς διαβίωσής τους».

Εν τω μεταξύ, αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους είναι οι επιστημονικοί φορείς και οι ελεύθεροι επαγγελματίες εμμένοντας στην απόφασή τους για αποχή από τα καθήκοντά τους.

Όπως επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους, το προωθούμενο από την κυβέρνηση νομοσχέδιο «είναι φορολογικού και δημοσιονομικού χαρακτήρα και όχι ασφαλιστικού» και ζητούν εκτός από την απόσυρσή του να μην ενταχθούν στον ενιαίο φορέα ασφάλισης.

Εν τω μεταξύ παρατείνεται μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου με απόφαση της συντονιστικής επιτροπής των Δικηγόρων της χώρας, η πανελλαδική αποχή από τα καθήκοντά τους, ενώ και οι συμβολαιογράφοι θα απέχουν των καθηκόντων τους από αύριο έως και την Πέμπτη 11/2. Λόγω της αποχής των συμβολαιογράφων δεν θα γίνουν οι πλειστηριασμοί που έχουν προγραμματιστεί για την Τετάρτη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα