Επίθεση με έξι ρουκέτες στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, την ώρα που έφτανε ο Αμερικανός υπ. Άμυνας

Με έξι ρουκέτες υποδέχθηκαν τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ, Τζέιμς Μάτις, στην Καμπούλ, κατά την άφιξή του στο διεθνές αεροδρόμιο.Αμέσως την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν οι Ταλιμπάν, ωστόσο η κυκλοφορία στο αεροδρόμιο είναι «κανονική», διευκρίνισε ο Νατζίμπ Ντάνις, εκπρόσωπος του υπουργείου.

Εκτός απ’ τον αμερικανό αξιωματούχο τη χώρα επισκέπτεται και ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.Οι δύο άνδρες θα συναντηθούν με τη διοίκηση της επιχείρησης Αποφασιστική Υποστήριξη και τις αφγανικές αρχές, ένα μήνα μετά την ανακοίνωση της επικείμενης ενίσχυσης των αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν.

Την ευθύνη για την επίθεση με συνολικά 6 ρουκέτες ανέλαβαν μετά από λίγο οι Ταλιμπάν και ευτυχώς δεν σημειώθηκαν. Κανονικά η κίνηση στο αεροδρόμιο, όπως διευκρίνισε ο Νατζίμπ Ντάνις, εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών του Αφγανιστάν.

Οι ΗΠΑ εμπλέκονται στον πόλεμο στο Αφγανιστάν από το 2001 και έχουν ήδη στη χώρα 11.000 άνδρες, ενώ προετοιμάζονται να στείλουν επιπλέον 3.000.

Η Ουάσινγκτον έχει ζητήσει από το ΝΑΤΟ να ενισχύσει και εκείνο τις δυνάμεις του που συμμετέχουν στην επιχείρηση Αποφασιστική Υποστήριξη, η οποία μετρά αυτή τη στιγμή 5.000 άνδρες από όλες τις χώρες της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα