Επίθεση με βόμβες μολότοφ στο Α.Τ. Πεύκης – Κάηκαν περιπολικό και ΙΧ

Ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ στο αστυνομικό τμήμα της Πεύκης που βρίσκεται επί της οδού Κονίτσης  τα ξημερώματα της Πέμπτης. Από την επίθεση, προκλήθηκαν  φθορές σε ένα περιπολικό και ένα ΙΧ.

Την ώρα της επίθεσης βρίσκονταν στο Α.Τ., πέντε αξιωματικοί αλλά και επτά κρατούμενοι στα κρατητήρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες ένας αστυνομικός πυροβόλησε δύο φορές στον αέρα για εκφοβισμό, ενώ κατά τη φυγή τους οι δράστες έριξαν λάδια μηχανής είτε για να φουντώσει η φωτιά είτε, το πλέον πιθανό, για να εμποδιστεί η καταδίωξή τους.

Δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί, ενώ στο σημείο έσπευσε η πυροσβεστική που προχώρησε στην κατάσβεση της πυρκαγιάς σε δύο οχήματα που καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Το αστυνομικό τμήμα της Πεύκης επισκέφτηκε και ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να ενημερωθεί από κοντά για την επίθεση.

Τι είπε ο Γενικός Γραμματέας των Ειδικών Φρουρών

Οι κουκουλοφόροι που πέταξαν βόμβες μολότοφ κατά του Αστυνομικού Τμήματος Πεύκης ήθελαν νεκρούς, εκτίμησε ο Γενικός Γραμματέας των Ειδικών Φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος.

“Ο συνάδελφος σώθηκε επειδή μπήκε στη θωρακισμένη σκοπιά. Είχαν ανθρωποκτόνο διάθεση. Πέταξαν μολότοφ στον φρουρό και στο γκαράζ για να πάρει φωτιά όλο το κτίριο” είπε ο κ. Μαυροειδάκος, ο οποίος εξήγησε ότι οι μολότοφ που πλέον χρησιμοποιούνται έχουν λάδι για να απλώνεται η φωτιά.

Φοβόμαστε ότι θα έχουμε νεκρό συνάδελφο ή νεκρό πολίτη, συμπλήρωσε και είπε ότι οι επιθέσεις στα ΑΤ έχουν γίνει καθημερινότητα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα