Επίθεση με γκαζάκια στο βιβλιοπωλείο του Άδωνι Γεωργιάδη στη Κηφισιά – Tι απαντά ο ίδιος

Στο στόχαστρο μπήκε το βιβλιοπωλείο του Άδωνι Γεωργιάδη στην Κηφισιά που δέχτηκε επίθεση με γκαζάκια. Συγκεκριμένα, άγνωστος τηλεφώνησε στις 02:20 σε ενημερωτική ιστοσελίδα και ανέφερε ότι είχε τοποθετηθεί βόμβα στο βιβλιοπωλείο του αντιπροέδρου της ΝΔ, στη Λεωφόρο Κηφισίας 263.

Η περιοχή αποκλείστηκε απο την Αστυνομία, και διακόπηκε η κυκλοφορία στη Λεωφόρο Κηφισίας.

Ο μηχανισμός εξερράγη και ακολούθησε έρευνα από το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, κατά την οποiα βρέθηκαν τρία γκαζάκια διαρρηγμένα, τα οποία είχαν εκραγεί, και πέντε διογκωμένα, τα οποία δεν είχαν εκραγεί.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές στα ρολά του καταστήματος.

Τα υπολείμματα του μηχανισμού απομακρύνθηκαν από το ΤΕΕΜ και μεταφέρθηκαν για έρευνα στα εγκληματολογικά εργαστήρια, ενώ η Λεωφόρος Κηφισιάς δόθηκε στην κυκλοφορία.

“Η Δημοκρατία δεν υποχωρεί. Η ελευθερία του λόγου στην Ελλάδα είναι αδιαπραγμάτευτη”

Αναφερόμενος στο περιστατικό, ο A. Γεωργιάδης έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter: «Οι Συριζαίοι μου πετάνε λάσπη, μου κάνουν άτυπο εμπάργκο, ζητούν να παραιτηθώ και οι «αντιεξουσιαστές» μου βάζουν βόμβες, μάλλον ενοχλώ…».

Mιλώντας εξάλλου στον real fm, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. είπε τα εξής: “Εγώ ενοχλώ πολλούς απ’ ότι φαίνεται. Από τη λάσπη που μου πετάει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο κ. Τσίπρας μέχρι τα γκαζάκια στα βιβλιοπωλεία μου από τους λεγόμενους αντιεξουσιαστές. Δεν υπάρχει περίπτωση, αν κάποιοι νομίζουν ότι θα με κάνουν να φοβηθώ και να μην μιλάω κάνουν πολύ μεγάλος λάθος», τόνισε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης. Και σημείωσε: «Το μήνυμα είναι πάρα πολύ απλό. Η Δημοκρατία δεν υποχωρεί. Η ελευθερία του λόγου στην Ελλάδα είναι αδιαπραγμάτευτη. Μπορούμε να διαφωνούμε όσο θέλουμε, γκαζάκια ο ένας στον άλλον δεν βάζουμε».

Ο βουλευτής της ΝΔ είπε ότι είναι συνεχείς οι απειλές που δέχεται κατά της ζωής του. «Απειλές δέχομαι διαρκώς, αλλά δεν μπορώ να σταματήσω τη ζωή μου επειδή δέχομαι απειλές», τόνισε και ανέφερε: «Το πρόβλημα το μεγάλο για μας και την οικογένειά μου είναι ότι αυτού του τύπου οι πράξεις πέραν της οικονομικής ζημίας που προκαλούν, προκαλούν και μία μεγάλη αγωνία και στην επιχείρηση και στους εργαζομένους και στην οικογένειά μου και στους πελάτες και σε όλους». Στο ερώτημα αν απειλούνται και συγγενικά του πρόσωπα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ απάντησε: «Οχι, όχι, εμένα απειλούν».

Οπως είπε ο κ. Γεωργιάδης αυτή είναι η 17η φορά που τα βιβλιοπωλεία του γίνονται στόχος επιθέσεων: «Αυτή είναι η 17η φορά», τόνισε και πρόσθεσε: «Είμαστε σε μία Ελλάδα που αυτά, δυστυχώς, τα έχουμε δεχθεί για πάρα πολλά χρόνια. Εδώ βλέπετε σταματούν τα τρόλεϊ, πετάνε τον κόσμο τον φτωχό έξω και του βάζουν φωτιά ή σπάνε κάθε βράδυ τα ακυρωτικά μηχανήματα και όλα αυτά ατιμωρητί. Γιατί είμαστε μία χώρα που για πάρα πολλά χρόνια εθίστηκε στο να επιτρέπει αυτού του τύπου τη βία. Σ’ αυτό νομίζω πρέπει να αντισταθούμε».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα