Επίθεση στελεχών της ΝΔ κατά της κυβέρνησης για ανικανότητα και αναποτελεσματικότητα

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου απέναντι στους ιδιώτες έχουν μπει στο επίκεντρο της κριτικής της ΝΔ καθώς πιστεύουν ότι είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που δεν γίνεται επανεκκίνηση της οικονομίας.   

Ο Τομεάρχης Οικονομικών Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, και ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομικών, βουλευτής Επικρατείας, κ. Θεόδωρος Φορτσάκης, έκαναν κοινή δήλωση επισημαίνοντας την αύξηση των οφειλών κατά 46% το Νοέμβριο του 2016 σε σχέση με το τέλος του 2014.

«Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αδυνατεί να επανεκκινήσει την πραγματική οικονομία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η εξέλιξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Κυβέρνησης, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές παραμένουν σταθερά υψηλές, στα 5,6 δις ευρώ το Νοέμβριο του 2016, αυξημένες κατά 46% από το τέλος του 2014!

Μάλιστα, ενώ απορροφήθηκε – με μεγάλη βέβαια καθυστέρηση – το σύνολο του ποσού που προβλέπονταν για την αποπληρωμή τους, τελικά η καθαρή μείωση ήταν πολύ μικρότερη.

Και αυτό γιατί η Κυβέρνηση συνεχίζει να δημιουργεί πολλές καινούργιες ληξιπρόθεσμες οφειλές, στερώντας πολύτιμη ρευστότητα από την οικονομία. Νέες οφειλές οι οποίες θα διογκωθούν εξαιτίας και της συνεχιζόμενης καθυστέρησης ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος.

Παραπέμπεται έτσι στις “καλένδες” η πλήρης εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου, παρά το γεγονός ότι ο αρχικός στόχος της Κυβέρνησης ήταν για το τέλος του 2016 και ο μεταγενέστερος για το πρώτο εξάμηνο του 2017.

Η Κυβέρνηση, με τις πράξεις και τις παραλείψεις της, επιβεβαιώνει μονότονα την ανικανότητα και την αναποτελεσματικότητά της, με τεράστιο κόστος για την πραγματική οικονομία».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα