Επί σκηνής ο 75χρονος Λαβρόφσκι μαζί με τον σούπερ σταρ Ιβάν Βασίλιεφ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Ο ένας μετά τον άλλο σπουδαίοι χορευτές έρχονται στην Ελλάδα. Η αρχή έγινε με τον Μιχαήλ Μπαρίσνικοφ, ενώ τον Σεπτέμβριο θα ανέβει εκ νέου στη σκηνή άλλη μία τεράστια μορφή του κλασικού χορού. Ο λόγος για τον 75χρονο Μιχαήλ Λαβρόφσκι, τον οποίο θα θαυμάσουν τόσο το αθηναϊκό κοινό, όσο και αυτό της Θεσσαλονίκης.

Τα μπαλέτα Μπολσόι έχουν ετοιμάσει μία επετειακή παράσταση-αφιέρωμα για τα 75 χρόνια του ζωντανού θρύλου Μιχαήλ Λαβρόφσκι, που ανεβαίνει κι αυτός ξανά στην σκηνή. Ο Μιχαήλ Λαβρόφσκι συμπρωταγωνιστεί με τον κορυφαίο χορευτή του κόσμου σήμερα, τον μοναδικό Ιβάν Βασίλιεφ, την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Δάσους Θεσσαλονίκης και την Τρίτη 19 και Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού στην Αθήνα.

Ο Μιχαήλ Λαβρόφσκι υπήρξε Καλλιτεχνικός Διευθυντής, τόσο του Θεάτρου Στανισλάφσκι, όσο και της Ακαδημίας χορού της Μόσχας. Ως σολίστας χόρεψε όλους τους πρώτους ρόλους του κλασικού ρεπερτορίου υπό την καθοδήγηση των μεγαλύτερων χορογράφων, ενώ ως χορογράφος δημιούργησε δικά του αριστουργηματικά έργα και καθοδήγησε τους διασημότερους πρωταγωνιστές.

Τέλος ως ο «σπουδαιότερος δάσκαλος χορού στην ιστορία του ρώσικου μπαλέτου», ανέδειξε τους κορυφαίους σολίστες και τους σούπερ σταρς της διεθνούς χορευτικής σκηνής των δύο τελευταίων γενεών, πολλούς από τους οποίους θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε σε αυτές τις τρεις μοναδικές παραστάσεις και στην Ελλάδα!

Σε δύο μέρη

Το επετειακό αφιέρωμα για τα 75 χρόνια τού Μιχαήλ Λαβρόφσκι αποτελείται από δύο μέρη:

* Στο πρώτο το κοινό θα απολαύσει την περίφημη χορογραφία του Λαβρόφσκι «Καζανόβας» σε μία one act full ballet παράσταση.

* Στο δεύτερο θα δούμε το περίφημο «Νιζίνσκι», αφιερωμένο στον αλησμόνητο σολίστα, τον «επί γης Θεό του χορού», τον πρώτο σταρ χορευτή στην ιστορία του μπαλέτου, τον άνθρωπο που έκανε το πλατύ κοινό ν’ αγαπήσει αυτήν την τέχνη. Φυσικά τον ρόλο του δεν θα μπορούσε να τον υποδυθεί κανείς άλλος από τον σημερινό «επί γης θεό του χορού», τον Ιβάν Βασίλιεφ, που μάλιστα συμπρωταγωνιστεί εδώ με τον τιμώμενο Μιχαήλ Λαβρόφσκι.

Συμμετέχουν ακόμη: Ιγκόρ Τσβίρκο, Νίνα Καπτσόβα, Μαρία Βινογράντοβα

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα