Επί τάπητος οι προτεραιότητες

Την πρώτη τους συνάντηση είχαν οι επικεφαλείς των κομμάτων και των Κινήσεων που έχουν συστήσει την Δημοκρατική Συμπαράταξη. Η Φώφη Γεννηματά (ΠΑΣΟΚ), ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος (ΔΗΜ.ΑΡ.) και ο Γιώργος Τούντας (Κινήσεις Πολιτών) υποδέχθηκαν στην παρέα τους και τον Γιώργο Παπανδρέου και το ΚΙΔΗΣΟ. Βασικό θέμα της συζήτησης ήταν να τεθούν επί τάπητος όλες οι προτεραιότητες και να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους. Μεταξύ των θεμάτων συζητήθηκαν, όπως είναι φυσικό, και πρακτικά οργανωτικά ζητήματα όπως για παράδειγμα το γεγονός ότι στελέχη και μέλη του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών αναμένεται πλέον να μετάσχουν στο κεντρικό συντονιστικό συμβούλιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.
Παράλληλα είναι σε ισχύ ακόμη το κάλεσμα που έχει απευθύνει η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τόσο στο Ποτάμι, όσο και στους τρεις πρώην υπουργούς του ΠΑΣΟΚ (Διαμαντοπούλου-Φλωρίδη-Ραγκούση). «Το κάλεσμά μας είναι ανοιχτό χωρίς όρους και προϋποθέσεις, αλλά είναι για τώρα. Όχι λίγο πριν από τις εκλογές», είπε πάλι η κ. Γεννηματά, υποστηρίζοντας ότι στη Δημοκρατική Συμπαράταξη καλούν τώρα όσους αισθάνονται ότι ανήκουν στο χώρο της Κεντροαριστεράς και εκφράζονται από τις ιδέες της Σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού Κέντρου, της ανανεωτικής Αριστεράς, της πολιτικής οικολογίας, προκειμένου να ενώσουν τις δυνάμεις τους μαζί τους και να συνδιαμορφώσουν τόσο τις πολιτικές θέσεις, όσο και τον οδικό χάρτη για τα επόμενα βήματα. «Ο χώρος μας πρέπει να στηριχθεί και πάνω σε μια ηθική. Και το ηθικό για ανθρώπους που τιμήθηκαν επί σειρά ετών από ένα Κόμμα, είναι αν δεν έχουν αλλάξει τοποθέτηση πολιτική και ιδεολογική, και δεν έχουν άλλους στόχους, να έρθουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους μαζί μας», είπε.
Στο ίδιο μήκος κύματος, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε την πρόσκλησή της προς το Ποτάμι, υποστηρίζοντας όμως μετά το ναυάγιο στις μεταξύ τους συνομιλίες πως πλέον «η πόρτα είναι ανοικτή με τους όρους και τις προϋποθέσεις που έχουμε θέσει έτσι όπως ήρθε και το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών». Στην πραγματικότητα, εννοούσε πως στον βαθμό που ο Σταύρος Θεοδωράκης και τα στελέχη του Ποταμιού έχουν αλλάξει γνώμη και κοιτούν με συμπάθεια τη συμπόρευση με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, τώρα δεν έχουν παρά να το κάνουν, συμμετέχοντας όμως πλέον στην τελευταία ως συνιστώσα και διατηρώντας βεβαίως την πολιτική και οργανωτική τους αυτοτέλεια.
Σε ότι αφορά τις αντιρρήσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου η κ. Γεννηματά μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό τόνισε πως είναι «αντιληπτές οι μικρότερες δυσαρέσκειες αλλά δεν μπορούν να επισκιάσουν τη μεγάλη φωνή της βάσης που ήταν θετική στην επιστροφή του Γιώργου Παπανδρέου. Ο κύριος Βενιζέλος είναι παρών», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα