“Επαρκούν οι 155 βουλευτές για τους εφαρμοστικούς νόμους”

Στους εφαρμοστικούς νόμους που θα έρθουν προς ψήφιση στη Βουλή αλλά και στον ΦΠΑ στην εκπαίδευση αναφέρθηκε ο Πάνος Σκουρλέτης σε συνέντευξή του στα Παραπολιτικά fm.

“Η κυβέρνηση κάνει προσπάθεια να μην εφαρμοστεί ο ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση καθώς το μέτρο δεν θα είναι αποτελεσματικό, είπε αρχικά ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Μεταξύ άλλων τόνισε πως δεν ξέρει ποια θα είναι τα ισοδύναμα μέτρα σημειώνοντας πάντως αυτά μπορεί να ξεφεύγουν από τους όρους της δημοσιονομικής πολιτικής.

Για το θέμα των αγροτών ο κ. Σκουρλέτης είπε πως στο θέμα των αγροτών υπάρχει ένας σχεδιασμός για τι θα μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση και σημείωσε πως τα μέτρα που προβλέπει η συμφωνία με τους εταίρους θα εφαρμοστούν ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα ληφθούν νέα μέτρα.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος ανέφερε πως η συμφωνία έχει τριετή ορίζοντα και στόχος είναι η αποτελεσματική εφαρμογή προκειμένου να “ανοίξουν νέοι παράλληλοι δρόμοι προς την ανάκαμψη για έξοδο από την πολιτική της συμφωνίας”.

Αναφορικά με τα μεταλλεία Χαλκιδικής είπε ότι η κυβέρνηση υπερασπίζεται τη νομιμότητα του δημοσίου λέγοντας πως «δεν θέλουμε να δώσουμε ένα σήμα στους διεθνείς επενδυτές πως η Ελλάδα είναι μια χώρα όπου κανείς μπορεί να επενδύσει έξω από όρια και προϋποθέσεις.

“Η κυβέρνηση βάζει όρους που απαιτεί να γίνουν σεβαστοί” τόνισε.
Ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε τέλος ότι όσο η κυβέρνηση είναι πειστική και εξασφαλίζει την συναίνεση του κόσμου αρκούν οι 155 βουλευτές για την ψήφιση των εφαρμοστικών νόμων.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα