“Επιδιώκουν να μην μπορεί να κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ”

Στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο Σωκράτης Φάμελλος. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για την λήψη αποφάσεων και τόνισε πως “ο δημόσιος διάλογος δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. Θα ήταν ευνοϊκό για τη χώρα να είχαν καταλήξει οι πολιτικοί αρχηγοί σε κοινή δήλωση, γιατί θα μας βοηθούσε να κερδίσουμε περισσότερα στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ , ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε: “Δεν πήγε χαμένη η συνάντηση, οι πολίτες έκριναν ποιος προσπάθησε και ποιος θέλει να αποτύχει η κυβέρνηση. Επιδιώκουν να μην μπορεί να κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ

«Εμείς προφανώς και ξέραμε την τραγική κατάσταση της χώρας, όταν αναλάβαμε την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας», τόνισε ο κ. Φάμελλος, ενώ αναφερόμενος στη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού είπε:

Υπάρχουν και δύσκολες αποφάσεις. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε πρόταση για μειώσεις συντάξεων. Ενστάσεις από την Κοινοβουλευτική Ομάδα δεν υπάρχουν. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ διεκδικούμε το καλύτερο δυνατόν, μια επίλυση που θα είχε κοινό παρονομαστή να μην υπάρχει περικοπή συντάξεων. Αυτός είναι ο στόχος μας.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε:

Η εισφορά 2% είναι προς όφελος της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και όχι υπέρ των δανειστών και του χρέους. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν σχέση με τους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που έκοψαν τις συντάξεις για το δημόσιο χρέους που οι ίδιοι δημιούργησαν.

Όσον αφορά τη δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου περί διεύρυνσης της πλειοψηφίας, ο κ. Φάμελλος ανέφερε:

Με βάση την τοποθέτηση του λαού στις εκλογές του Σεπτεμβρίου, έχουμε μια εντολή και ζητάμε σύνθεση μέσα από την κοινοβουλευτική διαδικασία. Επιδιώξαμε τη σύνθεση με το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών και με δημόσια καλέσματα. Είμαστε ανοιχτοί στη διαδικασία σύνθεσης.

«Οι βουλευτές δεν σκεφτόμαστε ως πρόσωπα, αλλά ως σύνολο, γιατί έτσι έχουμε ταχθεί να υπηρετήσουμε την κοινωνική συγκυρία. Είναι καθήκον μας να κρατήσουμε την κοινωνία όρθια, δεν κάνουμε πολιτική για τις καρέκλες μας. Έχουμε συγκεκριμένη ευθύνη απέναντι στην κοινωνία. Θέλουμε να κάνουμε πολιτική με το μεγαλύτερο δυνατό κοινωνικό πρόσημο, μεροληπτικές επιλογές προς όφελος της κοινωνίας», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα