Επικρίσεις Σβόμποντα κατά τρόικας για τους πλειστηριασμούς

Επικρίσεις κατά της τρόικας διατύπωσε για άλλη μία φορά ο επικεφαλής των ευρωπαίων Σοσιαλιστών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Χάνες Σβόμποντα.

Συνοψίζοντας τα αποτελέσματα της επίσκεψης του προεδρείου της πολιτικής ομάδας στην Αθήνα, χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός ότι  η τρόικα εξακολουθεί να απαιτεί περισσότερες περικοπές, οι οποίες δεν βοηθούν τις μεταρρυθμίσεις και τελικά θέτουν σε κίνδυνο τη στήριξη των Ελλήνων στις μεταρρυθμίσεις.

Με απαιτήσεις όπως οι πλειστηριασμοί, η τρόικα καταστρέφει την εμπιστοσύνη των Ελλήνων προς τη δυνατότητα της κυβέρνησης για μεταρρυθμίσεις, τόνισε ειδικότερα ο επικεφαλής των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, ο οποίος απηύθυνε ακόμη έκκληση για σταδιακή απόσυρση της τρόικας, που θα πρέπει, όπως είπε, να επιδείξει μεγαλύτερη κοινωνική ευαισθησία.

«Δεν θα πρέπει οι πιο ευάλωτοι να υποφέρουν από την κρίση και τα σκληρά μέτρα λιτότητας» συμπλήρωσε.

Ο κ. Σβόμποντα εκτίμησε πως η Ελλάδα βρίσκεται σε θετική τροχιά μεταρρυθμίσεων με τεράστια εργασία και ριζοσπαστικές αλλαγές και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη μείωση του δημόσιου τομέα και της γραφειοκρατίας αλλά και στην ενίσχυση των αρμοδιοτήτων των περιφερειακών και τοπικών αρχών.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα