Επιμένει ο Κατρούγκαλος, αλλά…

«ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΙΚΟΠΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ…»

Μπορεί η μεγάλη… ανασφάλεια της κυβέρνησης να είναι το ασφαλιστικό και οι πολίτες μαζί με την αντιπολίτευση να διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους ότι οι περικοπές των συντάξεων είναι αναπόφευκτες, ωστόσο ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, επιμένει κόντρα σε όλους ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί.

Τελευταία δημόσια δέσμευσή του ήταν αυτή που έκανε σήμερα το πρωί στον ρ/σ του ΑΠΕ, το Πρακτορείο 104,9 FM, από όπου ο υπουργός διαβεβαίωσε εκ νέου για την μη περικοπή των συντάξεων, εξηγώντας ταυτόχρονα πως βασική φιλοσοφία της κυβέρνησης είναι μέσω της προτεινόμενης ασφαλιστικής μεταρρύθμισης να παρέμβει καίρια και να δημιουργήσει συνθήκες κοινωνικής δικαιοσύνης.

Σύμφωνα πάντα με τον κ. Κατρούγκαλο, οι βασικοί πυλώνες στους οποίους εδράζονται οι αλλαγές του ασφαλιστικού είναι η αναδιανομή πλούτου, οι εγγυημένες συντάξεις και η πάταξη της φοροδιαφυγής. Όπως είπε μάλιστα χαρακτηριστικά «δεν μπορεί μόνο οι μισθωτοί να σηκώνουν το βάρος του ασφαλιστικού» και συμπλήρωσε ότι χωρίς ανάπτυξη της οικονομίας το ασφαλιστικό θα παραμείνει «άλυτο πρόβλημα».

«Προσπαθούμε να κάνουμε ταυτόχρονα δύο πράγματα: να εξυπηρετήσουμε τον άνεργο και να δημιουργήσουμε τις συνθήκες ανάπτυξης της οικονομίας» τόνισε ο κ. Κατρούγκαλος και επέκρινε όσους υποστηρίζουν ότι θα περικοπούν οι συντάξεις: «Κανείς δεν πρόκειται να έχει περικοπή σύνταξης. Το έχει διαβεβαιώσει σε όλους τους τόνους και ο πρωθυπουργός».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα