Επιμένει το Ποτάμι

Στην πρότασή του για συγκρότηση Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, επανέρχεται το Ποτάμι με αφορμή τις εξελίξεις στο Κυπριακό, υπογραμμίζοντας πως εθνική συνεννόηση απαιτείται ιδιαίτερα αυτή τη στιγμή.
«Η Ελλάδα πρέπει να συνδράμει την προσπάθεια του Προέδρου Αναστασιάδη και των άλλων ηγετών της μεγαλονήσου για λύση. Η κατοχή και η διχοτόμηση του νησιού πρέπει να τελειώσει. Η προσπάθεια για μια δικοινοτική ομοσπονδία που θα εξασφαλίζει τα δικαιώματα όλων των Κυπρίων, καθώς και την ασφάλεια, την ειρήνη και την ανάπτυξη της Μεγαλονήσου μέσα στο ευρωπαϊκό περιβάλλον, πρέπει να συνεχιστεί και να τελεσφορήσει» σημειώνει το Ποτάμι.
Υπενθυμίζεται πως το Ποτάμι έχει προτείνει την σύσταση Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, στο οποίο θα συμμετέχουν ο Πρωθυπουργός, οι αρχηγοί των δημοκρατικών κομμάτων, οι εκλεγμένοι πρώην πρωθυπουργοί, οι υπουργοί Εξωτερικών και Αμύνης και η φυσική ηγεσία του στρατεύματος.
Την ανάγκη συναίνεσης στο κυπριακό και κυρίως τη στήριξη στον Κύπριο πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη, επισήμανε και ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Δημήτρης Τσιόδρας, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό. «Ο κ. Τσίπρας θα εκφράσει αυτή την κοινή γραμμή και η ελληνική πολιτική ηγεσία θα μπει πίσω από αυτή την ενιαία γραμμή» σημείωσε. Αναφερόμενος στην αξιολόγηση είπε πως ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά προκειμένου να μπούμε στην ποσοτική χαλάρωση και μετά να βγούμε στις αγορές.
Βέβαια ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε σε ανακοίνωση του και στις φορολογικές επιβαρύνσεις που φέρνει ο νέος χρόνος. Στη δήλωσή του ο κ. Τσιόδρας αναφέρει τα εξής: “Με το καλημέρα της νέας χρονιάς, οι νέοι φόροι μας κάνουν ποδαρικό. 2.6 δισ. ευρώ παραπάνω προβλέπεται να πληρώσουμε το 2017 με την Ελλάδα να παραμένει πρωταθλήτρια στην Ε.Ε. τη στιγμή που η φοροδοτική ικανότητα πολιτών κι επιχειρήσεων έχει εξαντληθεί. Κι αυτό για να συντηρείται ένα σπάταλο πελατειακό κράτος το οποίο αντί να μειώνεται, αποκτά διαρκώς μεγαλύτερα πλοκάμια με νέες γραμματείες και στρατιές ημετέρων. Η δημοσιονομική προσαρμογή των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ προέρχεται κατά 3.6 δισ. από φόρους και μόνο κατά 400 εκατομμύρια από δαπάνες. Στο τέλος του χρόνου (αν βρίσκεται μέχρι τότε στη θέση του) ο κ. Τσίπρας ίσως βγει να μοιράσει ξανά φιλοδωρήματα από τα περισσεύματα της φορολογικής αφαίμαξης, συνεχίζοντας το λαθρεμπόριο κοινωνικής ευαισθησίας”.
Τέλος ερωτηθείς για τις διεργασίες στο χώρο του κέντρου είπε πως το κόμμα του είναι διατεθειμένο να συμβάλει ώστε να δημιουργηθεί ένα μεγάλο κίνημα στο χώρο αυτό.
Ο Μαυρωτάς
Για το νέο έτος μίλησε ο Γιώργος Μαυρωτάς σε τηλεοπτική εκπομπή. Ο βουλευτής Αττικής ξεκίνησε την τοποθέτησή του περιγράφοντας τον Οδικό Χάρτη για το 2017, ο οποίος περιλαμβάνει το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, την ποσοτική χαλάρωση και την έξοδο στις αγορές ώστε να βελτιωθεί το επενδυτικό κλίμα και να επανεκκινήσει η οικονομία προκειμένου να παραχθεί πλούτος προς αξιοποίηση και να μην μοιράζεται η φτώχια. Επεσήμανε πως η Κυβέρνηση ασχολείται περισσότερο με την επικοινωνιακή διαχείριση και λιγότερο με την πραγματική οικονομία, καθώς η πόλωση μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥ.ΡΙΖ.Α. οξύνεται υπό το ενδεχόμενο εκλογών. Διαπίστωσε πως η ανάπτυξη δεν θα προέλθει από τον δημόσιο τομέα αλλά από τον «αόρατο» ιδιωτικό, ο οποίος πλήττεται από ένα ασφαλιστικό σύστημα με χαρακτήρα φορολογικού.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα